sas logo, The power to know

Στρατηγική συνεργασία SAS – Microsoft για το μέλλον των Analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Microsoft Corp και η SAS ανακοινώνουν μία διευρυμένη τεχνολογική και στρατηγική συνεργασία. Οι δύο εταιρείες θα δώσουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αξιοποιούν εύκολα τις δυνατότητες των Analytics μέσω των λύσεων της SAS στο Cloud, επεκτείνοντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και ξεκλειδώνοντας την αξία των πρωτοβουλιών του ψηφιακού τους μετασχηματισμού. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι εταιρείες θα μεταφέρουν τα προϊόντα analytics και άλλες επιχειρηματικές λύσεις της SAS στο Microsoft Azure ως τον προτιμώμενο πάροχο cloud για το SAS Cloud. Οι λύσεις και η εμπειρία της SAS θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία και στους πελάτες της Microsoft σε τομείς όπως η υγεία, οι οικονομικές υπηρεσίες και πολλούς άλλους κλάδους. Η συνεργασία βασίζεται στην ενοποίηση των λύσεων της SAS σε λύσεις cloud της Microsoft για τα εργαλεία της, Microsoft AzureDynamics 365, Microsoft 365 και Power Platform και υποστηρίζει το κοινό όραμα των εταιρειών για περαιτέρω εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης και των analytics.  

 «Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Microsoft και η SAS θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των πελατών τους και την εξεύρεση νέων οδών προς την καινοτομία, με ένα ευρύ σύνολο των λύσεων SAS Analytics για το Microsoft Azure», δήλωσε ο Scott GuthrieExecutive Vice President Cloud και AI της Microsoft. «Η SAS, με την αναγνωρισμένη εμπειρία της στο χώρο των analytics, του data science και του machine learning αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Microsoft και μαζί θα βοηθήσουμε τους πελάτες μας σε δεκάδες διαφορετικούς κλάδους, αντιμετωπίζοντας τις πιο δύσκολες και περίπλοκες προκλήσεις στα analytics

 Οργανισμοί από όλο τον κόσμο επιλέγουν διαρκώς το cloud για να καινοτομήσουν και να επιτύχουν γρηγορότερα τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης, πολλοί πελάτες, όπως η κλινική Mercy στο Σεντ Λούις, μεταφέρει τις εργασίες analytics από τη SAS στο Azure για να βελτιώσει την αποδοτικότητά της και να μειώσει τα κόστη της.

 «Στο Mercy στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της φροντίδας των ασθενών και των αποτελεσμάτων και κατανοήσαμε γρήγορα το ρόλο των δεδομένων, των analytics και του machine learning στην επίτευξη αυτών των στόχων. Μέσω της συνεργασίας μας με τις SAS και Microsoft, μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε το λογισμικό analytics και τη πλατφόρμα Azure cloud για να ενισχύσουμε περαιτέρω την αξιοποίηση του Real World Evidence για βελτιωμένα αποτελέσματα και πιο εμπεριστατωμένη φροντίδα,» δήλωσε ο Curtis Dudley, Αντιπρόεδρος Data Analytics του Mercy. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ενδεχόμενη αύξηση της ταχύτητας, της επεκτασιμότητας και της διεύρυνσης των προσφερόμενων λύσεων που φέρνει η συνεργασία της SAS και της Microsoft στη δημιουργία νέων μοντέλων φροντίδας.»    

 Για την παροχή μίας απαράμιλλης εμπειρίας και την ενίσχυση της επιτάχυνσης της ψηφιακής μετάβασης των εταιρειών, οι SAS και Microsoft συνεργάζονται για να διασφαλίσουν πως τα προϊόντα και οι λύσεις της SAS μπορούν να υιοθετηθούν εύκολα και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στο Azure.

«Η SAS και η Microsoft μοιράζονται το κοινό όραμα να βοηθήσουν τους πελάτες να επιταχύνουν τις πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Και οι δύο οργανισμοί κατανοούμε, ότι πρόκειται για μια διαδικασία που θα εμπλουτίσει τα δεδομένα και θα βελτιώσει τη ζωή μέσω καλύτερων αποφάσεων,» ανέφερε ο Oliver SchabenbergerChief Technology Officer και Chief Operating Officer της SAS. «Η συνεργασία με τη Microsoft δίνει στους πελάτες μία ομαλή εμπειρία στο cloud που προσφέρει γρηγορότερη, πιο ισχυρή και εύκολη πρόσβαση στις λύσεις της SAS και ενεργοποιεί αξιόπιστες αποφάσεις με τη χρήση analytics που όλοι μπορούν να κατανοήσουν ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων που διαθέτουν.» 

 Παράλληλα, η συνεργασία θα περιλαμβάνει και την βελτιστοποίηση του SAS Viya, την τελευταία cloudnative λύση της εταιρείας  για το Azure, όπως επίσης και την ενοποίηση του διευρυμένου χαρτοφυλακίου λύσεων της SAS, από τις λύσεις καταπολέμησης απάτης στις λύσεις κινδύνου και λιανεμπορίου, στο Azure Marketplace για την παροχή βελτιωμένης παραγωγικότητας και ενισχυμένων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων για τους πελάτες. 

«Η συνεργασία μεταξύ της SAS, ηγέτη στο χώρο των analytics και της Microsoft, ηγέτη στο cloud δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα στρατηγική συμμαχία. Με τη SAS να σχεδιάζει τη δημιουργία λύσεων για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο cloud της Microsoft (AzureMicrosoft 365, Dynamics 365 & Power BI) ανοίγουν πολλές δυνατότητες για δημιουργία κοινών λύσεων,» είπε ο Steve WhiteProgram Vice PresidentChannels και Alliances στο IDC.     

Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας, οι Microsoft και SAS θα εξερευνήσουν ευκαιρίες για την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων analytics της SAS, συμπεριλαμβανομένου εξιδεικευμένων μοντέλων από διάφορους κλάδους, στο Azure και το Dynamics 365, ώστε να δημιουργήσουν μία καινούργια λύση για τους πελάτες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τις υπηρεσίες της SAS σε διάφορους καθετοποιημένους κλάδους. Αυτή η επιπλέον ενσωμάτωση θα επιτρέψει στους πελάτες της SAS να κεφαλαιοποιήσουν την επεκτασιμότητα και την ευελιξία του cloud για τον όγκο εργασίας analytics και τεχνητής νοημοσύνης. Για παράδειγμα, οι Microsoft και SAS ενισχύουν ήδη τους πελάτες τους με λύσεις που τους επιτρέπουν να κεφαλαιοποιούν σε κλίμακα την πληθώρα δεδομένων που παράγονται από το Internet of Things, μέσω του συνδυασμού της πλατφόρμας Microsoft Azure IoT και των δυνατοτήτων ΙοΤ analytics και τεχνητής νοημοσύνης της SAS’. Αυτή τη στιγμή, η πόλη του Cary στην Βόρεια Καρολίνα χρησιμοποιεί μια κοινή λύση IoT από τις Microsoft και SAS για μια λύση πρόβλεψης πλημμυρών.

«Ο άμεσος εντοπισμός πλημμυρισμένων περιοχών είναι κάτι με το οποίο όλες οι κοινότητες έρχονται αντιμέτωπες,» δήλωσε ο Nicole RaimundoChief Information Officer του Cary. «Χρησιμοποιώντας αισθητήρες, μετεωρολογικά δεδομένα, IoT analytics της SAS και την πλατφόρμα Azure IoT, θεωρούμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε την περιστασιακή ενημέρωση για την αύξηση των επιπέδων νερού, να προβλέψουμε που είναι πιθανό να δημιουργηθούν πλημμύρες και να βελτιώσουμε την αντίδρασή μας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μέσω της αυτοματοποίησης. Στο Cary είμαστε περήφανοι, καθώς μπορούμε να μοιραζόμαστε τέτοια δεδομένα με τις γειτονικές μας κοινότητες με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.»  

 Η SAS θα παρουσιάσει επιπλέον σχετικά προϊόντα και λύσεις μέσα στη χρονιά, υποστηριζόμενα από ενέργειες coselling και gotomarket. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες της SAS και της Microsoft να αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά και σύνθετα αναλυτικά τους προβλήματα, διατηρώντας την δυνατότητα να καινοτομούν. Η SAS δεσμεύεται, επίσης, πως θα χρησιμοποιεί Microsoft 365 και Dynamics 365 και για τις εσωτερικές της ανάγκες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*