Εναλλακτικές για την ελβετική της μονάδα εξετάζει η Generali

Επί τάπητος η πώληση μέρους η όλων των δραστηριοτήτων

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τις στρατηγικές της επιλογές για την θυγατρική της στην Ελβετία Generali Switzerland εξετάζει ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος Generali, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές, η Generali –σε συνεργασία με τους συμβούλου της- εξετάζει διάφορες εναλλακτικές, μεταξύ των οποίων η πώληση μέρους ή όλων των δραστηριοτήτων της στην Ελβετία. Η GeneraliSwitzerland αποφέρει έσοδα 194 εκατ. ελβετικών φράγκων, έχει περί το 1 εκατομμύριο πελάτες και εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της τάξης των 2 δις. ελβετικών φράγκων.

Η GeneraliSwitzerland απασχολεί περί τα 1.800 άτομα και δραστηριοποιείται σε 53 περιοχές της χώρας προσφέροντας υπηρεσίες ασφαλειών ζωής, γενικών ασφαλίσεων, νομικής προστασίας καθώς και συνταξιοδοτικά προϊόντα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η Generali μπορεί να αποφασίσει να κρατήσει τη μονάδα της.

Εκπρόσωπος της Generali αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Bloomberg. Ο ιταλικός όμιλος φεύγει από ορισμένες αγορές, προκειμένου να απελευθερώσει κεφάλαια για να επικεντρωθεί σε πιο κερδοφόρες δραστηριότητες. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει αντλήσει περί τα 2,3 δις. δολάρια από την πώληση δραστηριοτήτων σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και ο Παναμάς.

Η αξιολόγηση της πορείας των δραστηριοτήτων στην Ελβετία έρχεται τη στιγμή που η Generali προχωρά με την πώληση ενός χαρτοφυλακίου συμβολαίων ζωής στη Γαλλία, έχοντας επιλέξει την εξειδικευμένη εταιρεία FenchurchAdvisory ως σύμβουλο της δυνητικής πώλησης που θα μπορούσε να αφορά στοιχεία ενεργητικού ύψους 1-2 δις. ευρώ.

Συμφωνία με την BTG Pactual για την πώληση της BSI

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, η Generali ανακοίνωσε επισήμως ότι ήρθε σε συμφωνία με την βραζιλιάνικη τράπεζα BTG Pactual, βάζοντας τέλος στη μεταξύ τους διαιτησία  για την πώληση της BSI. Η διαιτησία ξεκίνησε το 2016, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της BSI από την Generali Participations Netherlands στην BTG Pactual το Σεπτέμβριο του 2015. Ο φιλικός διακανονισμός προβλέπει την καταβολή 245 εκατ. ελβετικών φράγκων προς την BTG Pactual στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής του τιμήματος, την περάτωση της διαιτησίας με την αμοιβαία παραίτηση των μερών από οποιεσδήποτε διεκδικήσεις. Η καθαρή επίπτωση στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Generali  θα είναι της τάξης των 183 εκατ. ευρώ, λαμβανομένων υπόψη προϋπαρχόντων προβλέψεων για την κάλυψη νομικών δαπανών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*