Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, παρέστη και μίλησε στην παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση, θα υπογραφεί και η Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ Υπουργείων και φορέων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Eλλάδα… από το μέλλον με κίνητρα 100 εκατ. ευρώ

Ο πρωθυπουργός, κατά την πολυαναμενόμενη παρέμβασή του για την ηλεκτροκίνηση, δεσμεύθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια για απεξάρτηση από τα ρυπογόνα καύσιμα.

«Αυτή την τόσο σπουδαία μέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει και επίσημα μια εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον.
Μια πολιτική η οποία απαντά και στη μιζέρια του χθες, αλλά και στη δικαιολογημένη ανησυχία του σήμερα» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση.

«Αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της περιβαλλοντικής μας πολιτικής για την εγκατάλειψη των ρυπογόνων καυσίμων» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα σχέδιο ολιστικό, που αφορά το κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση, την αγορά και την κοινωνία των πολιτών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση επιδοτεί με 100 εκατ. ευρώ και για 18 μήνες την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου. Το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ. «Αυτό θα καταστήσει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή στο μέσο εισόδημα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως το πρόγραμμα θα επιδοτεί κατά 25% την αγορά ηλεκτρικών ταξί.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα του μέλλοντος. Παρά την πανδημία δεν καθυστερήσαμε και σήμερα ανακοινώνουμε τα μέτρα για τη διάδοση των οχημάτων χαμηλών, αλλά και μηδενικών ρύπων. Ανακοινώνουμε, επίσης, τα μέτρα για τη ρύθμιση της αγοράς ηλεκτροκίνησης και τη χωροθέτηση των αναγκαίων σημείων φόρτισης» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι ένα στα τρία νέα οχήματα, στην Ελλάδα του 2030, να είναι ηλεκτρικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*