back to top
25.2 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

INTERAMERICAN-PHILIPS HELLAS παρέδωσαν 5 φορητούς υπερηχοτομογράφους στο Υπ. Υγείας

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία δωρεάς από την INTERAMERICAN και τη PHILIPS Hellas των πέντε φορητών συστημάτων υπερηχοτομογραφίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με παράδοση του εξοπλισμού στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υγείας, στις 19 Μαΐου. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται, στο πλαίσιο της κοινής αντίληψης για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, όχι μόνο για τα συστήματα που παραδόθηκαν, αλλά και για την προοπτική περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, με έμφαση στην πρόληψη και την εξ αποστάσεως διαχείριση περιστατικών, μέσω διερεύνησης συμπτωμάτων. Ήδη, INTERAMERICAN και PHILIPS Hellas έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν από κοινού σε μια νέα ενέργεια δωρεάς, μακροπρόθεσμης αξίας πάνω στην ιδέα της τηλεϊατρικής, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα πέντε συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων PHILIPS Lumify με αντίστοιχα tablets, που προσέφεραν οι εταιρείες -τρία συστήματα η INTERAMERICAN και δύο η PHILIPS Hellas- θα αξιοποιηθούν για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Μ.Ε.Θ.. Επισημαίνεται, ωστόσο, η χρηστική αξία σε βάθος χρόνου των υπερηχοτομογράφων για τη διαγνωστική αξιολόγηση περιστατικών ανεξάρτητα από τον Covid-19.

- Advertisement -

Tο Lumify είναι ο μοναδικός φορητός υπέρηχος με δυνατότητα τηλεϊατρικής μέσω της εφαρμογής «Reacts», δηλαδή τη μετάδοση μιας υπερηχογραφικής εικόνας σε πραγματικό χρόνο σε έναν απομακρυσμένο χρήστη. Επιπλέον, παρέχει τις δυνατότητες απεικόνισης 2D, M-Mode,  έγχρωμου Doppler (CFM), αποθήκευσης CineLoop 10 δευτερολέπτων  σε δυσδιάστατες ασπρόμαυρες και έγχρωμες απεικονίσεις, μεγέθυνσης υψηλής ευκρίνειας Read/Write Zoom, αποθήκευσης εικόνων εντός της tablet συσκευής κ.ά. Τα τελευταίας γενιάς συστήματα είναι εγγυημένα για 5 έτη από τη PHILIPS και χαρακτηρίζονται από την ευκολία εγκατάστασης και χρήσης.

Η σύμπραξη των δύο εταιρειών υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία των συνεργασιών, που αποτελούν επιταγή των Sustainable Development Goals (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 (17ος Στόχος: Συνεργασίες).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σοβαρές καταγγελίες για το νέο σύστημα αιμοδοσίας: Το ΕΚΕΑ προειδοποιεί για θεσμικά λάθη και κινδύνους

Η αποσύνδεση των αιμοδοσιών από τον εθνικό φορέα, επισημαίνεται, αντιβαίνει στις διεθνείς πρακτικές και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του αίματος

Η Interamerican κατέκτησε πιστοποίηση LEED Gold για τα κεντρικά της γραφεία

Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης επιχειρησιακής λειτουργίας

Υποτροφία «Δ. Κοντομηνάς» στην αριστεύσασα του Executive MBA του ΟΠΑ από τον Όμιλο Interamerican

Η πρωτοβουλία αποτελεί φόρο τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας, καθώς και στις αξίες που πρέσβευε

Νέα εκστρατεία της GSK Ελλάδος για τον διά βίου εμβολιασμό: Εθνική συστράτευση για πρόληψη και ενημέρωση

Με κεντρικό μήνυμα ότι χωρίς εμβολιαστική κάλυψη είμαστε εκτεθειμένοι, η καμπάνια αναδεικνύει τη σημασία της από την παιδική ηλικία έως τα βαθιά γεράματα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

ΟΡΙΖΩΝ και Στ. Ζουλινάκη ενώνουν δυνάμεις για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση μέσα από το επιτραπέζιο «Safe Deal»

Μέσα από τη χορηγική της υποστήριξη, η ασφαλιστική αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην αντίληψη του οικονομικού προγραμματισμού και στην πρόληψη

Σωστή χρήση της μεσαίας λωρίδας στους αυτοκινητόδρομους – Τι μας θυμίζει η Apeiron

Η επιλογή της κατάλληλης λωρίδας συμβάλλει ουσιαστικά στην ομαλή συνύπαρξη όλων των οδηγών και στη βελτίωση της συνολικής οδικής ασφάλειας

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τα highlights του επετειακού συνεδρίου

Η εκδήλωση της 12ης Μαΐου ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του φορέα και συνέβαλε στον δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών 2026 από την ΕΣΑΠΕ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 εξειδικευμένα σεμινάρια, που εστιάζονται σε βασικούς άξονες της ασφαλιστικής διοίκησης και της ανάπτυξης ομάδων