back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025

INTERAMERICAN-PHILIPS HELLAS παρέδωσαν 5 φορητούς υπερηχοτομογράφους στο Υπ. Υγείας

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία δωρεάς από την INTERAMERICAN και τη PHILIPS Hellas των πέντε φορητών συστημάτων υπερηχοτομογραφίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με παράδοση του εξοπλισμού στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υγείας, στις 19 Μαΐου. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται, στο πλαίσιο της κοινής αντίληψης για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, όχι μόνο για τα συστήματα που παραδόθηκαν, αλλά και για την προοπτική περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, με έμφαση στην πρόληψη και την εξ αποστάσεως διαχείριση περιστατικών, μέσω διερεύνησης συμπτωμάτων. Ήδη, INTERAMERICAN και PHILIPS Hellas έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν από κοινού σε μια νέα ενέργεια δωρεάς, μακροπρόθεσμης αξίας πάνω στην ιδέα της τηλεϊατρικής, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα πέντε συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων PHILIPS Lumify με αντίστοιχα tablets, που προσέφεραν οι εταιρείες -τρία συστήματα η INTERAMERICAN και δύο η PHILIPS Hellas- θα αξιοποιηθούν για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Μ.Ε.Θ.. Επισημαίνεται, ωστόσο, η χρηστική αξία σε βάθος χρόνου των υπερηχοτομογράφων για τη διαγνωστική αξιολόγηση περιστατικών ανεξάρτητα από τον Covid-19.

- Advertisement -

Tο Lumify είναι ο μοναδικός φορητός υπέρηχος με δυνατότητα τηλεϊατρικής μέσω της εφαρμογής «Reacts», δηλαδή τη μετάδοση μιας υπερηχογραφικής εικόνας σε πραγματικό χρόνο σε έναν απομακρυσμένο χρήστη. Επιπλέον, παρέχει τις δυνατότητες απεικόνισης 2D, M-Mode,  έγχρωμου Doppler (CFM), αποθήκευσης CineLoop 10 δευτερολέπτων  σε δυσδιάστατες ασπρόμαυρες και έγχρωμες απεικονίσεις, μεγέθυνσης υψηλής ευκρίνειας Read/Write Zoom, αποθήκευσης εικόνων εντός της tablet συσκευής κ.ά. Τα τελευταίας γενιάς συστήματα είναι εγγυημένα για 5 έτη από τη PHILIPS και χαρακτηρίζονται από την ευκολία εγκατάστασης και χρήσης.

Η σύμπραξη των δύο εταιρειών υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία των συνεργασιών, που αποτελούν επιταγή των Sustainable Development Goals (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 (17ος Στόχος: Συνεργασίες).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Ελληνικού Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης»

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, η εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με τις νέες αρμοδιότητες και η μετεξέλιξή της

Ημερίδα ΕΑΕΕ και UNSAR στη Ρουμανία για την Περιβαλλοντική Ευθύνη

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE PROFILE για την αποτελεσματική διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων

Η Αμερικανίδα πρέσβης Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό 1566 στο ΕΣΥ

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο CEO της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Sword Health και εκπρόσωπος του ΠΟΥ

Μ. Θεμιστοκλέους και Π. Δημητρίου συζήτησαν για τις συνέργειες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σε υγεία και ασφάλιση

Παρακολουθήστε το βίντεο της συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο του Fortune Greece CEO Initiative Forum 2025

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Euroins ανεβάζει ταχύτητα: Ισχυρή πορεία και επένδυση σε AI

Για την Α. Μουρατίδου, η ανοδική πορεία δεν αποτελεί συγκυριακό γεγονός, αλλά αποτέλεσμα στρατηγικής 4 πυλώνων

Η Allianz ξέρει τι μας κρατά ξύπνιους τα βράδια

8.000 άτομα από 8 διαφορετικές χώρε μοιράστηκαν με την Allianz τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ πιστοποιείται ως Great Place to Work® για 4η συνεχόμενη χρονιά

Ρεκόρ σημείωσε φέτος ο συνολικός Δείκτης Εμπειρίας Εργαζομένων – Εδραιωμένο το αίσθημα δικαιοσύνης, εμπιστοσύνης και ισότητας

Eurolife FFH: Χρυσό βραβείο καινοτομίας απέσπασε το My Health F1rst

Όραμα της εταιρείας, να σχεδιάζει προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι συλλογικές συμβάσεις βγαίνουν… από τα μνημόνια – Βίντεο

Οι τρεις άξονες της νέας Κοινωνικής Συμφωνίας και τα επόμενα βήματα

Ο Νίκος Χαλκιόπουλος νέος CEO της ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΕΓΑ

Με πολυετή εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις στον κλάδο, ο κ. Χαλκιόπουλος αποτελεί σημαντική προσθήκη στο ηγετικό δυναμικό της εταιρείας

Φάρμακα απώλειας βάρους: Σε ποιες άλλες παθήσεις δοκιμάζονται και χρησιμοποιούνται

Αρνητικά τα αποτελέσματα για το Αλτσχάιμερ, ενθαρρυντικά για άλλες νόσους

Η Euroins ανεβάζει ταχύτητα: Ισχυρή πορεία και επένδυση σε AI

Για την Α. Μουρατίδου, η ανοδική πορεία δεν αποτελεί συγκυριακό γεγονός, αλλά αποτέλεσμα στρατηγικής 4 πυλώνων

Επίσκεψη Κ. Κατσαφάδου στη Βόνιτσα – Σύσκεψη με τις τοπικές αρχές για τον συντονισμό των ενεργειών αποκατάστασης

«Προχωρούμε στην άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να ενεργοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες κρατικής αρωγής»