back to top
7.4 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

To σχόλιο των ειδικών για τη μαζική κυβερνοεπίθεση στην Easyjet

Mόλις χθες έγινε γνωστή η  ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική εταιρεία easyjet, με αποτέλεσμα να υποκλαπούν τα προσωπικά δεδομένα εννέα εκατομμυρίων πελατών της.

Σύμφωνα με το Reuters, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες των emails και των ταξιδιωτικών λεπτομερειών των πελατών, όπως επίσης και στα δεδομένα πιστωτικών καρτών τουλάχιστον 2.000 πελατών της εταιρείας.

- Advertisement -

Ο David Emm, Principal Security Researcher της εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky συνιστά προσοχή σε όσους εκτιμούν ότι έχουν επηρεαστεί από τη συγκεκριμένη επίθεση. Παράλληλα, συνιστά να προστατεύουν με ισχυρά μέσα τις συσκευές τους και να χρησιμοποιούν μοναδικούς, σύνθετους κωδικούς πρόσβασης:

«Αυτή η παραβίαση επηρεάζει μεγάλο αριθμό ατόμων και, ενώ είναι θετικό το γεγονός πως οι κωδικοί πρόσβασης των πελατών δεν έχουν παραβιαστεί, τα δεδομένα που έχουν κλαπεί – συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των στοιχείων πιστωτικών καρτών και των λεπτομερειών των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν – θα προσφέρουν άφθονο υλικό που θα καλύψει τις ορέξεις των κυβερνοεγκληματιών. Όσοι επηρεάστηκαν από την παραβίαση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με απαντήσεις σε ανεπιθύμητα μηνύματα, δεδομένου πως είναι πιθανό ότι οι εγκληματίες θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να στείλουν phishing μηνύματα που θα προσφέρουν «πολύ καλές για να είναι αληθινές» προσφορές. Θα πρέπει επίσης να ελέγχουν τακτικά τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

- Advertisement -

Συνιστάται σε όλους να προστατεύουν τις συσκευές τους με ισχυρή προστασία ασφάλειας και να εφαρμόζουν ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών μόλις αυτές γίνονται διαθέσιμες. Θα θέλαμε επίσης να παροτρύνουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν μοναδικούς, σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για όλους τους online λογαριασμούς τους και να επωφεληθούν από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, όπου προσφέρεται η δυνατότητα αυτή από τον πάροχο».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων με στόχο gamers το 2023

Σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky, οι χρήστες βιντεοπαιχνιδιών, που σήμερα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού,

E.E: Σημαντική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα προσωπικά δεδομένα

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να διατηρούν αδιακρίτως προσωπικά δεδομένα εκτός εάν υπάρχει σοβαρή απειλή στην εθνική ασφάλεια, αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης.

ΕΛΤΑ: Αποκαταστάθηκαν όλες οι υπηρεσίες μετά την κυβερνοεπίθεση

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν την πλήρη αποκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών τους, για τους πελάτες τους και το κοινό, μετά την κυβερνοεπίθεση της 20ης Μαρτίου. 

Ποιοι κρύβονται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ

Κυβερνοεπίθεση με κακόβουλο λογισμικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου