back to top
26.5 C
Athens
Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026

Οι «Μοδίστρες Έκτακτης Ανάγκης» ράβουν, η INTERAMERICAN παραδίδει μάσκες

20.000 υφασμάτινες, επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες με θήκη για φίλτρο ράφτηκαν από τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» και παραδόθηκαν, στις 5 Μαΐου, στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ως δωρεά στο Υπουργείο Υγείας, για να διατεθούν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας προσεχώς, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας. Την περισυλλογή των μασκών από τις μοδίστρες και την παράδοσή τους στο Νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης ανέλαβε η INTERAMERICAN Βοήθειας, κινητοποιώντας τα οχήματα και τους ανθρώπους της. Με επιστολή του ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» για την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία και δωρεά τους.

Σε συνέχεια των πρώτων 40.000 μασκών που ράφτηκαν εντός του Απριλίου, οι εμπνευστές της ιδέας Μάριος Ελευθεριάδης και Κωνσταντίνος Τεκτονίδης συνεχίζουν με στόχο τις 100.000 μάσκες επιπλέον, που πρόκειται να καλύψουν ανάγκες σε τόπους, δομές υγείας – υπηρεσίες –  και όχι μόνο. Στο νέο αυτό εγχείρημα, oι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης», συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και με το «Give & Fund», με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα από όποιον είναι πρόθυμος να στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αγοραστούν υφάσματα και λάστιχα.

- Advertisement -

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. Από το 2010 το Σωματείο έχει βοηθήσει 57 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, δημιουργώντας 31 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αναβαθμίζοντας 22 Παιδιατρικές Κλινικές και 9 Παιδιατρικά Ιατρεία και εξοπλίζοντας 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας/ΜΑΦ. Μέχρι σήμερα, από το έργο του Σωματείου έχουν επωφεληθεί περισσότερα από 1.000.000 παιδιά.

- Advertisement -

Η INTERAMERICAN, που κατά τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει και το έργο του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», είναι πρωτοπόρος και σε κοινωνική υπευθυνότητα. Μεταξύ των πρωτοβουλιών της κατά την κρίση της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας, έχει επιστρατεύσει και τον στόλο οχημάτων της Οδικής Βοήθειας και τους ανθρώπους της για την περισυλλογή των μασκών από τις μοδίστρες και την παράδοσή τους σε νοσοκομεία και δομές υγείας. Μια ιδιαίτερης αξίας συνεισφορά, που πρακτικά λύνει το πρόβλημα των πολλών δρομολογίων που απαιτούνται για να συγκεντρωθούν οι μάσκες από τόσα σημεία και να φθάσουν εκεί που πρέπει. Οι άνθρωποι της Οδικής Βοήθειας της INTERAMERICAN δεν είναι απλά εκπαιδευμένοι για να εξυπηρετούν πελάτες, είναι κυρίως άνθρωποι Κοινωνικής Βοήθειας.

Το «Give and Fund» είναι μία ΜΚΟ ελληνική πλατφόρμα Crowdfunding, που λειτουργεί από το 2013. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με δεκάδες ΜΚΟ και μεγάλο αριθμό individuals (πάνω από 8.000 εγγεγραμμένοι χρήστες). Τα projects στην πλατφόρμα έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία κατευθύνονται στους δημιουργούς των  έργων και είναι άμεσα διαθέσιμα. Το link του Crowdfunding για δωρεά είναι το εξής:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Modistres-Amesis-Anagkis

Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» δημιουργήθηκαν για να καλύψουν μια πρακτική ανάγκη για μάσκες προφύλαξης, εν μέσω κορoνοϊού. Δεν αποτελούν ΜΚΟ ούτε οργάνωση – είναι κίνηση εθελοντικής προσφοράς. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» είναι το αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη, που μαζί με τον βιοτέχνη ένδυσης Κωνσταντίνο Τεκτονίδη αποφάσισαν να κινήσουν το «γρανάζι» για να φτιαχτούν υφασμάτινες μάσκες στις 27 Μαρτίου 2020. Οι ενεργές μοδίστρες φτάνουν τις 300 και πλέον, αποτελώντας τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική πρωτοβουλία στην χώρα για τη ραφή μάσκας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ρουμανία: Anytime και BRD απλοποιούν την online ασφάλιση αυτοκινήτου

Ενσωματώνοντας την υποχρεωτική ασφάλιση Anytime MTPL στην εφαρμογή για κινητά YOU BRD

Interamerican: «Μην αγνοείτε τις ειδοποιήσεις του 112»

Την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης στις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας για τα φαινόμενα πυρκαγιών υπογραμμίζει η Interamerican...

Interamerican | Resilience Stories: Ο Κώστας Λαγουβάρδος μιλά για την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα του αύριο

Η Interamerican παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο του vidcast «Resilience Stories», της σειράς συζητήσεων που αναδεικνύει διαφορετικές όψεις

Με το Sustainability Accelerator η Interamerican μετατρέπει τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε επιχειρηματικές λύσεις

Μια πρωτοβουλία για τους ανθρώπους του Ομίλου, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την καινοτομία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Καύσωνας και υγεία: Η πρόληψη στο επίκεντρο της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής

Η εταιρεία συνδέει τη σχετική ενημέρωση με την Κάρτα Υγείας ΟΡΙΖΩΝ, η οποία παρέχει πρόσβαση σε δίκτυο υπηρεσιών υγείας και προνομιακές παροχές

Σε καλύπτει η ασφάλεια αυτοκινήτου αν τρακάρεις… εν πλω;

Το Pricefox, κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, εξηγεί αναλυτικά τι ισχύει

NAK Insurance Brokers: Επενδύει στους ανθρώπους της και χτίζει το εργασιακό περιβάλλον του αύριο

Πώς η εταιρεία εφαρμόζει το Employer Branding ως καθημερινή επιχειρηματική πρακτική

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φυσικοθεραπεία: Η κίνηση ως βασικό εργαλείο πρόληψης και αποκατάστασης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Εκστρατεία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών με στόχο την ενσωμάτωση της κίνησης στην καθημερινότητα

Νέο Κέντρο Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Θεραπείες που αποτελούν την αιχμή της σύγχρονης ιατρικής για σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και σπάνιες γενετικές παθήσεις

Ανασφάλιστα ΙΧ: Αυστηρό πλαίσιο ελέγχων με όπλο την AI

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί δύο νέα Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων, αλλά –για πρώτη φορά– και ένα σύστημα ΤΝ για εξέταση ενστάσεων

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ