Morgan Stanley: Στα 46 δισ. οι απώλειες των ασφαλιστών πιστώσεων

Της Ελενας Ερμείδου

Στα 15 με 46 δισεκατομμύρια δολάρια  σε βάθος χρόνου υπολογίζεται να φτάσουν οι απώλειες των ασφαλιστών πιστώσεων από τον Covid-19 σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley.  Οι τρεις ι ασφαλιστές πιστώσεων στο κόσμο που κυριαρχούν στον κόσμο είναι η Euler Hermes της Allianz, η Atradius της Catalana Occidente και η Coface.

Βάσει των ιστορικών δεδομένων οι αντασφαλιστές υπολογίζεται να αναλάβουν το 20% με 30% των απαιτήσεων.

Οι απώλειες ανά δολάριο έκθεσης είναι ισοδύναμε με αυτές του 2008 και 2009 και αναλογούν συνολικά σε 22,4 δισεκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων οι ασφαλιστές πιστώσεων θα κληθούν να πληρώσουν ελαφρώς λιγότερο από 19,5 δισεκατομμύρια απαιτήσεις, με το που οι κυβερνήσεις ανακοίνωσαν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Με τους οικονομολόγους της Morgan Stanley να προβλέπουν ότι το ΑΕΠ στην ευρωζώνη θα μπορούσε να υποχωρήσει μέχρι και 11% το 2020, οι αναλυτές υπολογίζουν να είναι 2,5x χτυπήματος που δέχτηκε το ΑΕΠ το 2008 και περίπου η ίδια αναλογία για τους ασφαλιστές πιστώσεων.

Από την πλευρά της αντασφάλισης τα μερίδια ποσοστώσεων ενδεχομένως να καταλάβουν μεγαλύτερο μέρος, αλλά επίσης έχουν αυξηθεί τα εξειδικευμένα προϊόντα που προσφέρουν αυξημένη αντασφαλιστική προστασία.

Στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερο κύμα Covid-19 , οι απώλειες των ασφαλιστών πιστώσεων θα αυξηθούν τα επόμενα δύο χρόνια και οι αφερεγγυότητες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*