Τον Ιούνιο οι πρώτες ψηφιακές συντάξεις, σε λειτουργία μπαίνει η πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ

Για το άλμα που συντελείται στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την σημερινή επίσημη ενημέρωση ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας ΑΤΛΑΣ μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Η πλατφόρμα θα ενοποιήσει ψηφιακά τις διαδικασίες για την έκδοση της ψηφιακής σύνταξης, με στόχο τον Ιούνιο να εκδοθούν οι πρώτες συντάξεις ψηφιακά.

Από τις αρχές Ιουνίου, περίπου το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα εκδίδεται με ένα κλικ, ενώ έως τον Ιούνιο του 2021 το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 90%, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα

«Περάσαμε μέσα σε λίγες μέρες με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την εξ αποστάσεως εργασία, τις τηλεδιασκέψεις, την ηλεκτρονική άυλη συνταγογράφηση, την ψηφιακή παρακολούθηση των ατόμων που μπαίνουν σε καραντίνα για την έγκαιρη ενημέρωση της πορείας της υγείας τους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες τα ψηφιακά ΚΕΠ, με νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες, θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών χωρίς ταλαιπωρία, γρήγορα και χωρίς καν να βγουν από το σπίτι τους.

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, ξεκινάει η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας ΑΤΛΑΣ, η οποία θα ενοποιήσει ψηφιακά τις διαδικασίες για την έκδοση της ψηφιακής σύνταξης, με στόχο τον Ιούνιο να εκδοθούν οι πρώτες συντάξεις ψηφιακά.

Από τις αρχές Ιουνίου, περίπου το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα εκδίδεται με ένα κλικ, ενώ έως τον Ιούνιο του 2021 το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 90%.», σημείωσε κατά την ενημέρωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*