Ρεκόρ ενδιαφέροντος για το webinar του ΕΕΑ για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Περισσότεροι από 1000 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη τη χώρα παρακολούθησαν το webinar που διοργάνωσε την Παρασκευή 10 Απριλίου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσα σημαντικά θέματα απασχολούν σήμερα τον κλάδο.

Η αποδοχή του webinar ήταν μεγάλη, τα ερωτήματα πολλά ενώ η ενεργή συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και επιστημονική πληροφόρηση με ακρίβεια, πλαισίωσαν την διαδικασία. (ΔΕΙΤΕ VIDEO WEBINAR) .

Δόθηκαν χρηστικές συμβουλές στοχευμένες στις ανάγκες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, διευκρινίστηκαν σημαντικά θέματα και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες ενώ επισημάνθηκε ότι θα συνεχίσουν να δίδονται απαντήσεις μέσα από τις ειδικές διευθύνσεις που το ΕΕΑ έχει δημιουργήσει  eidikoi@eea.gr , nomilh@eea.gr , forologika@eea.gr .

Με τους χαιρετισμούς του προέδρου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και του ΓΓ κ. Δ. Γαβαλάκη (δείτε παρακάτω) εκκίνησε η διαδικτυακή ενημέρωση.

Οι ειδικοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου οι οποίοι  συντέλεσαν στην διεξαγωγή του webinar,  Σουζάνα Κλημεντίδη, Χριστίνα Μαννέ και Θρασύβουλος Μίαρης με συντονιστή τον κ. Γιώργο Φλωρά, και την συμβολή του κ. Γαβαλάκη απαντούσαν ασταμάτητα στις δεκάδες ερωτήσεις που γίνονταν χωρίς ανακοπή. Εξήγησαν διαδικασίες, έδωσαν διευκρινήσεις σε όλα όσα σήμερα απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και απέστειλαν καθαρό μήνυμα ότι το ΕΕΑ ανταποκρίνεται σε κάθε ερώτημα προσκαλώντας επιχειρήσεις και επαγγελματίες να ανατρέξουν για τυχόν απορίες τους στο Επιμελητήριο.

Οι νομικές και οικονομικές και φοροτεχνικές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά την διάρκεια του webinar  ήταν σημαντικές. Oι ειδικοί αναφέρθηκαν σε γενικά θέματα και ειδικά θέματα όπως μεταξύ άλλων: η ένταξη στην «ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ», η «επιστρεπτέα προκαταβολή» «η ανανέωση της άδειας» η «επαναπιστοποίηση», η διεκδίκηση της «έκπτωσης φόρου ενοικίου», τα ευρύτερα οφέλη και οι συνέπειες ένταξης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης –των ΚΑΔ-  στους πληττόμενους κλάδους. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα ασφαλιστικών εισφορών, λειτουργικά των γραφείων, εταιρικής φύσεως και λύθηκαν άμεσα απορίες που ενδιαφέρουν μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών.

Tο ενδιαφέρον των επαγγελματιών υψηλό, είχε αναδειχθεί από τα ερωτήματα που προκαταβολικά είχαν σταλεί, και αποτυπώθηκε εμφανώς από τα όσα ζητήθηκαν από τους ειδικούς  –real time-. Κατά την διάρκεια του webinar εισέρχονταν διαρκώς και νέοι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, εντάσσονταν στην συζήτηση και έθεταν νέα ερωτήματα.

Χαιρετίζοντας το  webinar ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου απέστειλε μήνυμα «ενότητας του κλάδου» και «συσπείρωσης των δυνάμεων». Εξέφρασε επίσης τη  βεβαιότητά του για τις επόμενες διεκδικήσεις, τις προσπάθειες και τις κινήσεις που το ΕΕΑ εισακούγοντας τις προτάσεις των Σωματείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα προχωρήσει με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εξήρε την προσπάθεια όλων για την πραγματοποίηση του webinar και ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΑ κ. Δημήτρη Γαβαλάκη σε όσα αφορούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Με την σειρά του συμβάλλοντας και στην όλη διεξαγωγή του WEBINAR και ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ ο κ.  Γαβαλάκης αναφέρθηκε στις έως τώρα θετικές για τον κλάδο εξελίξεις και τη σημασία που έχει η άμεση ανταπόκρισης των επαγγελματιών τόσο στην επαναπιστοποίηση όσο και την ανανέωση άδειας επαγγέλματος και την κατάθεση του συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.  Ακόμα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τις επόμενες μέρες αναλυτικός οδηγός για τα όσα συζητήθηκαν και τόνισε ότι το ΕΕΑ παραμένει αρωγός στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*