Ο Covid-19 …«έφαγε» τα μερίσματα των Hiscox και Aviva

Allianz, Swiss Re, Munich Re δεν αλλάζουν τη μερισματική τους πολιτική (προς το παρόν…)-Το σκέφτεται η ΑΧΑ

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την ακύρωση του μερίσματος που επρόκειτο να διανείμει για την οικονομική χρήση του 2019 ανακοίνωσε η Hiscox, καθώς αντιμετωπίζει τις «άνευ προηγουμένου προκλήσεις» που δημιουργεί η κρίση του κορωνοϊού.

Η εταιρεία θα κατέβαλε μέρισμα 29,6 σεντ/μετοχή κατά την Τακτική ΓΣ των μετόχων της στις 10 Ιουνίου, αλλά η εν λόγω εισήγηση του ΔΣ δεν ισχύει πλέον.

Η Hiscox αποφάσισε επίσης να μην προτείνει την καταβολή προμερίσματος φέτος, ούτε να προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, ενώ απέσυρε και την κατεύθυνση (guidance) για την πορεία των μεγεθών της φέτος, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η κρίση. Τα κέρδη της Hiscox για τη χρήση του 2019 μειώθηκαν κατά 60$ στα 53,1 εκατ. δολ.

Η εταιρεία τόνισε ότι η κεφαλαιακή της θέση, η ρευστότητά της και η χρηματοδοτική της θέση παραμένουν εύρωστες, σημειώνοντας ότι η συναλλακτική δραστηριότητα την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020 (πριν το ξέσπασμα της κρίσης) ήταν υψηλότερη του εκτιμώμενου. Διατηρεί επίσης τον στόχο για συνδυασμένο δείκτης 95% το 2022.

Και η βρετανική Aviva δήλωσε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα για την χρήση του 2019 τον Ιούνιο όπως είχε προγραμματίσει, δεσμευόμενη παράλληλα να επανεξετάσει την μερισματική της πολιτική το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Σημειώνεται ότι η μερισματική πολιτική των (αντ)ασφαλιστικών εταιρειών έχει μπει στο μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών εν μέσω της πανδημίας. Η ΕΙΟΡΑ σύστησε απερίφραστα στα μέλη της να βάλουν φρένο στα μερίσματα, ενώ η βρετανική PRA έκανε απλώς λόγο για «σύνεση».

Οι γερμανικές Allianz και Munich Re όπως και η ελβετική Swiss Re έστειλαν μήνυμα….business as usual όσον αφορά στη διανομή μερίσματος (παραπέμποντας στις εξαγγελίες που είχαν κάνει προ κορωνοϊού), ενώ η ΑΧΑ είπε ότι θα αποφασίσει τον Ιούνιο πώς θα κινηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*