Ιδιώτες γιατροί με 2.000 ευρώ στο ΕΣΥ – Ποιες αλλαγές προωθεί το υπουργείο Υγείας

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη τη χώρα προωθεί το υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στα άλλα, οι αλλαγές αφορούν τη λειτουργία Κέντρων Υγείας αποκλειστικά για τη διαχείριση περιστατικών COVID-19, καθώς και τη συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς έναντι 2.000 ευρώ.

Τα πρώτα Κέντρα Υγείας που θα λειτουργήσουν μόνο για ασθενείς με COVID-19 είναι τα:

  • 1η ΥΠΕ: Κ.Υ. Αλεξάνδρας, Κ.Υ. Καλυβίων, Κ.Υ. Ραφήνας.
  • 2η ΥΠΕ: K.Y. Καμινίων, Κ.Υ. Περιστερίου

Στα κέντρα αυτά έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες (εκπαίδευση προσωπικού, εφοδιασμός υλικών κλπ) και ξεκινάει σταδιακά η λειτουργία τους. Τα συγκεκριμένα Κ.Υ. θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο δίκτυο των νοσοκομείων ενώ σχεδιάζεται να λειτουργήσουν και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο. Επίσης, στα κέντρα αυτά θα λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τον πληθυσμό αναφοράς.

Ακόμη, θα λειτουργούν Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας, που δεν θα ενταχθούν στο δίκτυο των ΚY-COVID και θα εξυπηρετούν τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα, θα διαχειρίζονται τις έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις και θα επικοινωνούν με τους πολίτες του πληθυσμού ευθύνης τους που είναι σε απομόνωση στο σπίτι για την πορεία της υγείας τους.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*