back to top
10 C
Athens
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026

Έμπρακτη στήριξη της INTERAMERICAN στο εθνικό σύστημα υγείας

Η INTERAMERICAN, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στη δύσκολη περίσταση της πανδημίας, συστρατεύεται με μεγάλο μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για την αντιμετώπισή της, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που συνθέτουν δέσμη τριών αξόνων.

Οι ενέργειες της εταιρείας αναπτύσσονται ακολουθώντας τη στρατηγική βιωσιμότητας που η INTERAMERICAN έχει χαράξει και δημοσιοποιεί, απολογιστικά και με δεσμεύσεις, στον τομέα της συνεισφοράς στην κοινωνία. Η εταιρεία προτάσσει τις ανάγκες στον άξονα της δημόσιας υγείας:

- Advertisement -

«Οφείλουμε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στη θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας σε αυτή την κρίσιμη φάση, να συνεργαστούμε οι επιχειρήσεις μεταξύ μας και με τον δημόσιο τομέα και να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη μεγάλη, αξιέπαινη προσπάθεια των ανθρώπων που στελεχώνουν το σύστημα, στον καθημερινό αγώνα τους να περιθάλψουν νοσούντες και να σώσουν ζωές» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN.

Ήδη, η εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση και πέρα από την ευθυγράμμισή της με τον ΕΟΔΥ στις λειτουργίες των ιδιόκτητων μονάδων υγείας, προχώρησε σε πρωτοβουλίες υποστήριξης του εθνικού συστήματος υγείας, σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για τη διακρίβωση αναγκών. Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο δύο δωρεές της INTERAMERICAN, που αφορούν στην κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό, με είδη που είναι άμεσα παραδοτέα:

- Advertisement -

-Επτά (7) κλίνες ειδικά για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τύπου Hillrom 900 Accela με ζυγό και ειδικό αερόστρωμα 

-Πέντε (5) συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay, με αντίστοιχα tablets, που θα αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Μ.Ε.Θ.

Ειδικότερα για τους υπερηχοτομογράφους, επισημαίνεται η χρηστική αξία τους για το δημόσιο σύστημα υγείας διαχρονικά, ενώ η προσφορά αυτή ανέδειξε και την πολλαπλασιαστική δυναμική της συνεργασίας, με τη συμμετοχή της προμηθεύτριας εταιρείας Philips Hellas κατά τα 2/5 της αξίας των ειδών.

Η διοίκηση της INTERAMERICAN, έχοντας υιοθετήσει και τον Στόχο 17 των Sustainable Development Goals (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, επιζητεί ανάλογες συνεργασίες σε κάθε πρωτοβουλία της για την προσέγγιση των SDGs και στην εν λόγω σύμπραξη, βρήκε στη Philips Hellas -την οποία και ευχαριστεί- έναν αξιόπιστο εταίρο κοινής αντίληψης. Στην ίδια λογική των συνεργασιών, η INTERAMERICAN συμμετέχει και στην πρωτοβουλία δωρεάς σημαντικού ποσού του θεσμικού φορέα του κλάδου, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προς το Υπουργείο Υγείας.

Η εταιρεία εγγράφει τις ανωτέρω ενέργειες για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας, καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν σε δύο ακόμη άξονες για τη διαχείριση κοινωνικών αναγκών όσο διαρκέσει η πανδημία, στο οργανωμένο σχέδιο υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης που έχει ενσωματώσει στην επιχειρησιακή στρατηγική της και υλοποιεί μεθοδικά, εδώ και 15 χρόνια.

Ειδικότερα για την παρούσα κρίση η INTERAMERICAN, με κοινό παρονομαστή τον Στόχο 17 των SDGs για τις συνεργασίες, εστιάζει στον Στόχο 3 για την καλή υγεία και τον Στόχο 1 για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Η εταιρεία, σύμφωνα με την εξειδικευμένη μελέτη της ΕΥ (στοιχεία 2018) για το δικό της socio-economic impact, συνεισφέρει αξία στην εθνική οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση της τάξεως των 352 εκατ. ευρώ. Κατά το 2019, το ειδικότερο (επιμέρους) μέγεθος του κοινωνικού προϊόντος, που απέδωσε η INTERAMERICAN, ανήλθε στα 172 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και ενεργειών εταιρικής υπευθυνότητας.

(https://csr.interamerican.gr/)

Σχετικές δημοσιεύσεις

InteramerICAN Day: Μία ημέρα αφιερωμένη στoν εθελοντισμό

Με αφετηρία τον Μάρτιο του 2026, κάθε εργαζόμενος θα έχει στη διάθεσή του μία επιπλέον ημέρα άδειας, η οποία θα αξιοποιείται αποκλειστικά για εθελοντική δράση

Η αξία της μίας ημέρας: Όταν ο εθελοντισμός γίνεται εταιρική δέσμευση

Τι σηματοδοτεί η πρόσφατη απόφαση της INTERAMERICAN να θεσμοθετήσει μία επιπλέον ημέρα άδειας για εθελοντισμό σε όλους τους εργαζομένους της

Νέα καθήκοντα για τον Μ. Κούτη στην Interamerican: Αναλαμβάνει Business Development Manager Health Services Ecosystem

Με πολυετή πορεία στην εταιρεία και εμπειρία σε ρόλους ευθύνης, ο κ. Κούτης έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και συνοχή του Δικτύου Πωλήσεων

InteramerICAN Day: Μία επιπλέον ημέρα άδειας για εθελοντισμό σε όλους τους εργαζομένους

Η νέα πρωτοβουλία της Interamerican αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον κλάδο – Βίντεο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού 2026 μέσω της πλατφόρμας Α21

Η AIG Greece υπενθυμίζει ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας υποβολής και επικαιροποίησης των αιτήσεων

Π. Ξένος για φυσικές καταστροφές: «Κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην πρόληψη ισοδυναμεί με 8 ευρώ σε μέτρα αποζημιώσεων»

Η Εθνική Ασφαλιστική δίνει το βήμα στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το 30ωρο πρόγραμμα θα διεξαχθεί από την Τρίτη 10 Μαρτίου έως την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα εφαρμογή για εντοπισμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να εντοπίζουν σε πραγματικό χρόνο το ασθενοφόρο που έχουν καλέσει

Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2026: Φωνή σε μια αόρατη κοινότητα

Παρότι κάθε σπάνια πάθηση αφορά μικρό αριθμό ασθενών, συνολικά επηρεάζουν σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού

Οι γυναίκες στην Ελλάδα παραμένουν στο περιθώριο της επενδυτικής δραστηριότητας

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αναδεικνύει τις προκλήσεις, τις αντιλήψεις και τις ευκαιρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις επενδύσεις

Kaspersky: Νέα εκστρατεία phishing κλέβει στοιχεία διασύνδεσης εταιρειών μέσω του Google Tasks

Τα θύματα λαμβάνουν μια ειδοποίηση που φαίνεται απολύτως αυθεντική, με θέμα «Έχετε μια νέα εργασία»

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού 2026 μέσω της πλατφόρμας Α21

Η AIG Greece υπενθυμίζει ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας υποβολής και επικαιροποίησης των αιτήσεων