Δ. Γαβαλάκης στο IW: Να βοηθήσουν τα δίκτυα τους οι ασφαλιστικές

του Βάιου Κρόκου

Για την ανάγκη μιας ομαδικής προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων φορεών της ασφαλιστικής αγοράς κάνει λόγο ο  κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α με στόχο την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Σημαντικό στοιχείο, όπως εξηγεί στο IW, είναι να μπορέσει να ελεγχθεί χρονικά η υγειονομική κρίση καθώς η επέκταση αυτής θα έχει περαιτέρω μεγάλες οικονομικές απώλειες, τονίζοντας:

Είναι σαφές ότι πρέπει να τηρούμε αρχικά όλες τις οδηγίες των επίσημων αρχών για την ασφάλεια της Υγείας μας. Αυτό που ζούμε είναι μια βαριά οικονομική κρίση απόρροια της υγειονομικής. Ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να μην δέχθηκε τις πρώτες άμεσες συνέπειες, όμως τα πρώτα σημάδια και οι επιπτώσεις είναι ορατά.”

Όπως επισημαίνει επίσης, οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται να στηρίξουν τα δίκτυα τους, οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς να πράξουν τα ανάλογα από την πλευρά τους σε μια συνολική προσπάθεια για την στήριξη του κλάδου από τις επιπτώσεις της κρίσης.

“Έχουμε την γραπτή δέσμευση του ΥΠΟΙΚ για την ένταξη του κλάδου στους ΚΑΔ την επόμενη εβδομάδα με προσπάθειες του ΕΕΑ και όλων των φορέων. Μπορεί να αποτελεί μια ανακούφιση, είναι σαφές πως θα απαιτηθούν πολλά περισσότερα αν η κρίση επεκταθεί”, σημειώνει.

Πρέπει να ελεγχθεί και να εκτιμηθεί η χρονικός ορίζοντας της υγειονομικής κρίσης” σημειώνει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο κ. Γαβαλάκης

Διαβάστε επίσης: Στα μέτρα στήριξης εντάσσεται η ασφαλιστική διαμεσολάβηση

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*