Έκλεισε το τμήμα underwriting των Lloyd’s- Συνεχίζεται το trading

Τα Lloyd’s του Λονδίνου έκλεισαν το τμήμα underwriting, ενέργεια που έχει ισχύ από χθες στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Η απόφαση αυτή έρχεται έπειτα από το δοκιμαστικό κλείσιμο για μία ημέρα (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή) των τομέων του ιστορικού κτηρίου που φιλοξενούν το underwriting, προκειμένου να εξεταστούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη, τα Lloyd’s ανέφεραν ότι κλείνουν την αίθουσα underwriting που στεγάζει δεκάδες boxes από όπου λειτουργούν underwriters για λογαριασμό διαφορετικών κοινοπραξιών, με βάση τις εισηγήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, προκειμένου να αποφεύγεται η μη αναγκαία επαφή.

Η αγορά που για περισσότερο από 300 χρόνια διευκόλυνε τις κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις μεταξύ brokers και underwriters, θα συνεχίσει το trading παρά το κλείσιμο, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις.

«Είμαστε βέβαιοι ότι τα πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψουν στην αγορά να συνεχίσει τις συναλλαγές και αυτή η απόφαση θα αναθεωρείται σε εβδομαδιαία βάση» ανέφεραν τα Lloyd’s.

Οι εξελίξεις αυτές, όπως μεταδίδει το businessinsurance, έρχονται εν μέσω ευρύτερων προσπαθειών για την ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών στα Lloyd’s, σε μια απόπειρα να μειωθεί το κόστος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*