back to top
16.8 C
Athens
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026

Θ. Γουργούλη, ΠΣΑΣ: Αναγκαίες οι συμπράξεις στην Υγεία εν μέσω της κρίσιμης συγκυρίας

Την ανάγκη στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας με συμπράξεις του ιδιωτικού εν μέσω της κρίσης από τις συνέπειες του κορωνοϊού αναδεικνύει στο μήνυμα της η πρόεδρος του ΠΣΑΣ, κ. Θεοδώρα Γεωργούλη.
Όπως σημειώνει “η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από περιστατικά που δεν έχουν σχέση με την πανδημία με την νοσηλεία τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία δίνουν πολύτιμη ανάσα ζωής. Παράλληλα, σημειώνει πως ο ασφαλιστικός κλάδος από την πλευρά του καλείται το επόμενο διάστημα να εργαστεί εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, γι’ αυτό που πρεσβεύει, με την μέγιστη σύνεση και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει.
Αναλυτικά, όπως επισημαίνει:
“Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία μας, αισθάνομαι την ανάγκη ως ασφαλιστικός σύμβουλος – πράκτορας που υπηρετώ επί 28 χρόνια τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, να επαναλάβω την αυτονόητη αναγκαιότητα σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού φορέα. Το βάρος της διατήρησης της υγείας των πολιτών, ιδίως στην συγκυρία της πανδημίας που βιώνουμε, είναι δυσβάστακτο. Το βάρος που καλείται να επωμιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, με τις γνωστές ελλείψεις και αδυναμίες του, μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί από τον Ιδιωτικό Τομέα.  Η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από περιστατικά που δεν έχουν σχέση με την πανδημία με την νοσηλεία τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία δίνουν πολύτιμη ανάσα ζωής.

Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας – γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι δημοσίου και ιδιωτικού φορέα – είναι στην πρώτη γραμμή και μάχονται για όλους εμάς. Τους αξίζουν όχι μόνο θερμά συγχαρητήρια, αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, συμπαράσταση που πρέπει να λάβει την μορφή της πλήρους συμμόρφωσής μας με τις οδηγίες της πολιτείας.

Έτσι μόνο μπορούμε να τους προστατέψουμε και να δυναμώσουμε το έργο τους.  Εμείς οι ασφαλιστές είμαστε 24 ώρες το 24ωρο κοντά στους πελάτες μας για να τους καθοδηγούμε σωστά, ψύχραιμα και χωρίς πανικό για το πως θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα υγείας, χωρίς να επιβαρύνουμε το δημόσιο σύστημα υγείας.  Το προσεχές διάστημα, απαιτεί από τον κλάδο μας να εργαστεί εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, γι’ αυτό που πρεσβεύει, με την μέγιστη σύνεση και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει. 

- Advertisement -

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.  Ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός φορέας δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν, αντιθέτως από κοινού έχουν πολλά να προσφέρουν στην μάχη κατά της πανδημίας, εμείς ως πρεσβευτές του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης, το συναισθανόμαστε στον μέγιστο βαθμό, κατανοώντας την σπουδαιότητα του ρόλου μας”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η αξία του ασφαλιστή παραμένει ανθρώπινη

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι εκείνος που καλείται να μετατρέψει την πολυπλοκότητα της ασφάλισης σε μια κατανοητή και ουσιαστική επιλογή.

Ο ΠΣΑΣ για την ολοκλήρωση της θητείας Σωφρονά στο ΕΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει τη συμβολή του στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανάπτυξης των ασφαλιστικών συμβούλων

ΠΣΑΣ: Παρέμβαση ουσίας στη διαβούλευση για την επαγγελματική ασφάλιση – Στο επίκεντρο ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Βασική θέση του ΠΣΑΣ, η διανομή των νέων ΟΑΠΕΣ να υπάγεται ρητά στο πλαίσιο του ν. 4583/2018 για την ασφαλιστική διανομή

Θεσσαλονίκη: Ξεμπλοκάρει το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο – Έργο 435 εκατ. ευρώ

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 435 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή υγείας στη χώρα που προχωρά μέσω ΣΔΙΤ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Medifirst: Κατ’ οίκον αιμοληψία για μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου

Μια υπηρεσία που απαντά στις ανάγκες όσων δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή επιθυμούν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις τους

Ο Σεπτέμβριος επαναφέρει στο προσκήνιο τις ασφαλιστικές εκκρεμότητες

Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, οι καθημερινές υποχρεώσεις επανέρχονται και μαζί τους ζητήματα που συχνά μετατίθενται για «μετά τις διακοπές»

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Medifirst: Κατ’ οίκον αιμοληψία για μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου

Μια υπηρεσία που απαντά στις ανάγκες όσων δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή επιθυμούν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις τους

Η Αρχαία Ολυμπία υποδέχεται το MDRT Day by MCC Hellas 2026

Από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, η ασφαλιστική και χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση δίνει ραντεβού στο Aldemar Olympian Village

Η Ατλαντική Ένωση ονομαστικός χορηγός της Auto Athina 2026

Στην Auto Athina 2026, τη μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo

Ο Σεπτέμβριος επαναφέρει στο προσκήνιο τις ασφαλιστικές εκκρεμότητες

Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, οι καθημερινές υποχρεώσεις επανέρχονται και μαζί τους ζητήματα που συχνά μετατίθενται για «μετά τις διακοπές»

Εθνική Ασφαλιστική: 15% έκπτωση στην κατοικία έως 30 Σεπτεμβρίου – Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ

Διπλό οικονομικό όφελος για όσους ασφαλίσουν την κατοικία τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου προωθεί η Εθνική Ασφαλιστική