back to top
23.7 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Θ. Γουργούλη, ΠΣΑΣ: Αναγκαίες οι συμπράξεις στην Υγεία εν μέσω της κρίσιμης συγκυρίας

Την ανάγκη στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας με συμπράξεις του ιδιωτικού εν μέσω της κρίσης από τις συνέπειες του κορωνοϊού αναδεικνύει στο μήνυμα της η πρόεδρος του ΠΣΑΣ, κ. Θεοδώρα Γεωργούλη.
Όπως σημειώνει “η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από περιστατικά που δεν έχουν σχέση με την πανδημία με την νοσηλεία τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία δίνουν πολύτιμη ανάσα ζωής. Παράλληλα, σημειώνει πως ο ασφαλιστικός κλάδος από την πλευρά του καλείται το επόμενο διάστημα να εργαστεί εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, γι’ αυτό που πρεσβεύει, με την μέγιστη σύνεση και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει.
Αναλυτικά, όπως επισημαίνει:
“Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία μας, αισθάνομαι την ανάγκη ως ασφαλιστικός σύμβουλος – πράκτορας που υπηρετώ επί 28 χρόνια τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, να επαναλάβω την αυτονόητη αναγκαιότητα σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού φορέα. Το βάρος της διατήρησης της υγείας των πολιτών, ιδίως στην συγκυρία της πανδημίας που βιώνουμε, είναι δυσβάστακτο. Το βάρος που καλείται να επωμιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, με τις γνωστές ελλείψεις και αδυναμίες του, μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί από τον Ιδιωτικό Τομέα.  Η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από περιστατικά που δεν έχουν σχέση με την πανδημία με την νοσηλεία τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία δίνουν πολύτιμη ανάσα ζωής.

Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας – γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι δημοσίου και ιδιωτικού φορέα – είναι στην πρώτη γραμμή και μάχονται για όλους εμάς. Τους αξίζουν όχι μόνο θερμά συγχαρητήρια, αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, συμπαράσταση που πρέπει να λάβει την μορφή της πλήρους συμμόρφωσής μας με τις οδηγίες της πολιτείας.

Έτσι μόνο μπορούμε να τους προστατέψουμε και να δυναμώσουμε το έργο τους.  Εμείς οι ασφαλιστές είμαστε 24 ώρες το 24ωρο κοντά στους πελάτες μας για να τους καθοδηγούμε σωστά, ψύχραιμα και χωρίς πανικό για το πως θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα υγείας, χωρίς να επιβαρύνουμε το δημόσιο σύστημα υγείας.  Το προσεχές διάστημα, απαιτεί από τον κλάδο μας να εργαστεί εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, γι’ αυτό που πρεσβεύει, με την μέγιστη σύνεση και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει. 

- Advertisement -

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.  Ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός φορέας δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν, αντιθέτως από κοινού έχουν πολλά να προσφέρουν στην μάχη κατά της πανδημίας, εμείς ως πρεσβευτές του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης, το συναισθανόμαστε στον μέγιστο βαθμό, κατανοώντας την σπουδαιότητα του ρόλου μας”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η αξία του ασφαλιστή παραμένει ανθρώπινη

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι εκείνος που καλείται να μετατρέψει την πολυπλοκότητα της ασφάλισης σε μια κατανοητή και ουσιαστική επιλογή.

Ο ΠΣΑΣ για την ολοκλήρωση της θητείας Σωφρονά στο ΕΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει τη συμβολή του στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανάπτυξης των ασφαλιστικών συμβούλων

ΠΣΑΣ: Παρέμβαση ουσίας στη διαβούλευση για την επαγγελματική ασφάλιση – Στο επίκεντρο ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Βασική θέση του ΠΣΑΣ, η διανομή των νέων ΟΑΠΕΣ να υπάγεται ρητά στο πλαίσιο του ν. 4583/2018 για την ασφαλιστική διανομή

Θεσσαλονίκη: Ξεμπλοκάρει το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο – Έργο 435 εκατ. ευρώ

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 435 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή υγείας στη χώρα που προχωρά μέσω ΣΔΙΤ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

O μέγας κίνδυνος από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους Πράκτορες AI

Νομοτελειακά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο καμπής με την Τεχνητή Νοημοσύνης και τους Πράκτορες ΑΙ

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Έρευνα EY: Οι CFOs καλούνται να υιοθετήσουν το AI

Οι CFOs βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της δημιουργίας αξίας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)