back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη 14 Απριλίου 2026

Κόντρα ΑΟΝ – WTC με Lloyd’s: Τι λένε οι αναλυτές

Της Ελενας Ερμείδου

Κίνητρο για το μέγα deal ύψους, με ανταλλαγές μετοχών 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που φτάνει την χρηματιστηριακή αξία της ΑΟΝ στα 80 δισεκατομμύρια, αφού ολοκληρωθεί η συγχώνευση της με την WTC είναι τεχνολογία, η υιοθέτηση της οποίας περιορίζει τα κόστη λειτουργίας σύμφωνα με αναλυτές της Peel Hunt.

- Advertisement -

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Willis Towers Watson από την ΑΟΝ, το νέο σχήμα στο κλάδο Μεσιτών Ασφαλίσεων θα καταλάβει την πρώτη θέση στην αγορά Περιουσίας & Ατυχημάτων (P&C) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επιτυγχάνοντας μεταξύ άλλων την δημιουργία οικονομίας κλίμακας, προστατεύοντας επίσης το καθεστώς των προμηθειών. Σύμφωνα με τους αναλυτές το νέο σχήμα που θα προκύψει θα θέσει πολύ ψηλά τον πήχυ του ανταγωνισμού για την αγορά των Lloyd’s.

Την ίδια στιγμή ο συνδυασμός των υπηρεσιών των ΑΟΝ και  WTW θα βελτιώσεις τις κύριες γραμμές παραγωγής επιχειρηματικών κινδύνων, υγεία, τις γραμμές αντασφάλισης, και τις υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων.

- Advertisement -

Στα της πιστοληπτικής αξιολόγησης, οι δύο οίκοι Moody’s και S&P Global Ratings αναθεώρησαν τις προοπτικές τους  σε θετικές για την  Willis Towers Watson (WTW) ενώ διατήρησαν τις σταθερές προοπτικές για την ΑΟΝ κατά την επίσημη ανακοίνωση της συγχώνευσης και μετά από τα παιχνίδια κερδοσκοπίας ημερών.

Το πλάνο για την ολοκλήρωση της συναλλαγής προγραμματίζεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 με έσοδα που θα φτάνουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά έσοδα 3,6 δισεκατομμύρια υπολογισμένα σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις του 2019.

Στο απόηχο των εξελίξεων η Moody’s επιβεβαίωσε την διαβάθμιση Baa2 για το χρέος μηδενικής εξασφάλισης της ΑΟΝ. Baa3 για την WTW, αλλάζοντας τις προοπτικές για τον μεσίτη σε θετικές από σταθερές.

Σύμφωνα με την S&P επιβεβαίωσε ότι από το νέο συνδυασμό δεν προκύπτουν αλλαγές, διατηρώντας την πιστοληπτική διαβάθμιση της Aon (A-/Stable/A-2).Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων 5 ετών η πιστοληπτική θέση της ΑΟΝ παρουσιάζει σταθερότητα και ως οργανισμός επικεντρώνεται στην οργανική ανάπτυξη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

4 σημαντικά μηνύματα για τους αντασφαλιστές

Εκτιμήσεις αλλά και προειδοποιήσεις από AM Best, Howden Re, Gallagher Re και Aon, στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Αλλαγή ηγεσίας στην American International Group – Νέος CEO ο Eric Andersen

Η κίνηση εντάσσεται σε πολυετές πλάνο διαδοχής και πραγματοποιείται σε μια περίοδο με ενισχυμένες επιδόσεις και βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη για την εταιρεία

Τα μπόνους των αντασφαλιστών

Παρά τα εύσημα, ωστόσο, η S&P προειδοποιεί για τον κίνδυνο μείωσης των περιθωρίων κερδοφορίας

AIG: Ο E. Andersen διαδέχεται τον P. Zaffino στη θέση του CEO

Ο Andersen έρχεται από την Aon, όπου διετέλεσε για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ανώτερες ηγετικές θέσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ – Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης από τη θέση του CEO

Αιφνιδιαστική εξέλιξη καταγράφεται στον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης υπέβαλε την παραίτησή του

NN HELLAS | Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος πελατών, συνεργατών και κοινωνίας

1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025 και διατήρηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά βάσει εγγεγραμμένων ασφαλίστρων. 

Webinar σε Ψηφιακά Εργαλεία TN και Αυτοματοποίηση για τον Ασφαλιστικό Κλάδο

Ένα ολοκληρωμένο σύνολο ψηφιακών εργαλείων και πρακτικών αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για τον ασφαλιστικό κλάδο παρουσίασε

Νέα πενταετής θητεία για την Petra Hielkema στην ηγεσία της EIOPA

Την ανανέωση της θητείας της Petra Hielkema ως προέδρου της European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) για δεύτερη πενταετία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ – Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης από τη θέση του CEO

Αιφνιδιαστική εξέλιξη καταγράφεται στον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης υπέβαλε την παραίτησή του

Οι Έλληνες περνούν 143 ώρες τον χρόνο μποτιλιαρισμένοι

Νέα έρευνα της Compare the Market αποκαλύπτει τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου η οδήγηση είναι πιο δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες

Η Εθνική Ασφαλιστική πρωταγωνιστεί στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό 
με Bronze διάκριση

Μια σημαντική αναγνώριση για τη στρατηγική της επένδυση στην τεχνολογική καινοτομία απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική στα φετινά Digital Finance Awards

Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο online τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν από infostealers τον περασμένο χρόνο

Πασχαλινό Bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Η Groupama Ασφαλιστική  φιλοξένησε στα γραφεία της πασχαλινό bazaar, σε συνεργασία με τους οργανισμούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού»