back to top
19.7 C
Athens
Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026

Συγχωνεύονται Aon και Willis Tower Watson!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας της εξαγοράς της Partner Re (της οικογένειας Ανιέλι) από την γαλλική Covea,ύψους 9 δις. δολ. και ο διεθνής (αντ)ασφαλιστικός κλάδος «συνταράσσεται» από ένα πολύ μεγαλύτερο deal,ύψους 30 δις. δολ. Ο λόγος για την mega συγχώνευση των Aon και Willis Tower Watson (μέσω της εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη), που «παντρεύει» τη δεύτερη και την Τρίτη μεγαλύτερη μεσιτική εταιρεία του κόσμου, δημιουργώντας έναν νέο όμιλο με χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 80 δις. δολ.

- Advertisement -

Η συμφωνία –που θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών- ήρθε ακριβώς έναν χρόνο αφότου οι συνομιλίες μεταξύ των δυο ομίλων είχαν οδηγηθεί σε ναυάγιο, 24 ώρες μετά την διαρροή στον τύπο των συνομιλιών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Αon και η Γενική Οικονομική Διευθύντρια Christa Davies  θα ηγηθούν του νέου ομίλου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Willis Tower Watson John Haley θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος.

- Advertisement -

Οι μεσιτικές εταιρίες, οι οποίες «φέρνουν πιο κοντά» τις επιχειρήσεις που αναζητούν ασφαλιστική κάλυψη με τις ασφαλιστικές, συγχωνεύονται για να αυξήσουν τις προμήθειές τους και να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες που θέλουν να συναλλάσσονται με λιγότερους μεσάζοντες. Η Marsh McLennan, η μεγαλύτερη μεσιτική του κόσμου, εξαγόρασε πέρυσι την Jardine Lloyd Thompson Group έναντι 5,7 δις. δολ, η δε Willis Towers Watson προήλθε το 2016 από μια συγχώνευση, ύψους 8,9 δις. δολ.

«Η συμφωνία Aon-Willis Tower Watson συνδυάζει δυο επιχειρήσεις που εν πολλοίς αλληλοσυμπληρώνονται, σε μια παγκόσμια πλατφόρμα βασισμένη στην τεχνολογία που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν των δυο εταιρειών.

Οι μέτοχοι της Willis Towers θα λάβουν 1,08 μετοχές της Aon για κάθε μία από τις δικές τους μετοχές, με τους υφιστάμενους μετόχους να κατέχουν το 63% της νέας εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.  Το deal θα ενισχύσει τα κέρδη ήδη από την πρώτη πλήρη οικονομική χρήση μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και θα οδηγήσει σε ετήσιες συνέργειες προ φόρων ύψους 800 εκατ. δολ από το τρίτο έτος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Baden-Baden 2025: Προτάσεις αντασφάλισης ενόψει 1ης Ιανουαρίου 2026

Bασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο, τα ILS, η τεχνολογία και ο ρόλος των κυβερνήσεων

Συνταξιοδοτικά ταμεία και διασυνοριακή προοπτική: Το ελληνικό ενδιαφέρον στο 16ο Φόρουμ Κύπρου

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη των multi-employer IORPs και η ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα συνταξιοδότησης

Munich Re: Σαρώνουν οι καταστροφές, 95% άνω του μέσου όρου 10ετίας

Τι ποσοστό ζημιών αντιπροσωπεύει το κάθε φαινόμενο

Ρεκόρ καταστροφών, οι πρώτες εκτιμήσεις από την ΑΟΝ και την Gallagher Re

Το παγκόσμιο χάσμα ασφαλιστικής προστασίας εκτιμήθηκε προσωρινά σε μόλις 38%, η χαμηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί για πρώτο εξάμηνο και ..

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Paolo Mantero νέος επικεφαλής αντασφαλίσεων της Zurich

Ο μέχρι πρότινος Chief Strategy Officer συμπληρώνει 10 χρόνια στον όμιλο

Η διατήρηση εργαζομένων περνάει από τα «μη χρηματικά» κίνητρα

Η Randstad Greece επισημαίνει ότι η διατήρηση των εργαζομένων αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα τμήματα HR

Εγκρίθηκε η συγχώνευση της «ΟΤΕ Ασφάλιση» με τον ΟΤΕ

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ»

Η ERGO ολοκληρώνει την εξαγορά της ADB Gjensidige στις Βαλτικές χώρες 

Η ERGO Group AG, μέλος του Munich Re και ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους διεθνώς, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Παροχή διευκρινίσεων από την ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων

Η νέα Εγκύκλιος επικεντρώνεται στις αλλαγές που εισήγαγε ο ν. 5178/2025 και σε 3 βασικά σημεία του υφιστάμενου πλαισίου επαγγελματικής ασφάλισης

Γ. Καραβίας: Το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει τις ζημιές του μπλακάουτ στο FIR

Τι αναφέρει η ΥΠΑ για τον εντοπισμό της βλάβης - Οι νέοι πομποδέκτες και οι αποζημιώσεις της Aegean

Για δεύτερη συνεχή χρονιά «World-class Workplace» ο Όμιλος INTERAMERICAN

Μια αναγνώριση που αντανακλά άμεσα το επίπεδο ικανοποίησης, εμπιστοσύνης και δέσμευσης των ανθρώπων της ασφαλιστικής

Η ανακοίνωση της ΕΑΔΕ για την απόφαση του ΣτΕ

Η Ένωση αναμένει όπως οι ασφαλιστικές προβούν άμεσα στη διαμόρφωση των ρητρών αναπροσαρμογής κατά τις προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση

Ψηλά οι μετοχές των Interlife – Ευρώπη Holdings

Πού αποδίδονται οι νέες αξιοσημείωτες χρηματιστηριακές επιδόσεις των δύο εταιρειών