back to top
9.1 C
Athens
Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026

Η INTERAMERICAN υποστηρίζει τους Δρομείς Υγείας στην Αθήνα

Για την INTERAMERICAN, η υγεία δεν αποτελεί απλά αντικείμενο ασφαλιστικής κάλυψης κατά προτεραιότητα, αλλά και ζήτημα που συνδέεται με τον τρόπο και την ποιότητα ζωής. Η εταιρεία, στη γραμμή της αποστολής της «να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα», αναλαμβάνει πρωτοβουλίες παροχών για τη φροντίδα της υγείας σε επίπεδο πρόληψης, εστιάζοντας και στην άθληση.

Στο πλαίσιο αυτό, η INTERAMERICAN συνεργάζεται σταθερά κατά τα τελευταία χρόνια με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ), παρέχοντας υποστήριξη στους αγώνες δρόμου που το σωματείο οργανώνει.

- Advertisement -

Κατά τον πρόσφατο, 43ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου με τόπο εκκίνησης και τερματισμού το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό και διαδρομή 21 χιλιομέτρων προς και από Βουλιαγμένη, η εταιρεία ήταν και πάλι κοντά στους δρομείς, που ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα.

Η INTERAMERICAN προσέφερε χορηγικά την ασφάλιση αστικής ευθύνης των οργανωτών έναντι των δρομέων που συμμετείχαν, ενώ υποστήριξε την εκδήλωση με τη διάθεση ασθενοφόρου και πληρώματος των ιδιόκτητων υποδομών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, για κάθε ενδεχόμενο. Ανάλογη ασφαλιστική και υποστηρικτική παρουσία είχε και κατά τον 37ο Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων, κατά τον περασμένο Νοέμβριο.

- Advertisement -

Ο θεσμός των δύο Αγώνων Δρόμου, που οργανώνονται από τον ΣΔΥΑ κατά παράδοση τον Φεβρουάριο και τον Νοέμβριο, δίνει εναλλακτικά στον αγώνα της μεγάλης απόστασης τη δυνατότητα συμμετοχής ενηλίκων σε σκυταλοδρομία 2Χ10,5 χιλιομέτρων, ενώ παιδικό αγώνα 2 χιλιομέτρων περιλαμβάνουν και οι δύο εκδηλώσεις (Φεβρουαρίου και Νοεμβρίου). Ειδικότερα, ο πρόσφατος αγώνας έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθεί η κοινή πορεία επί δεκαετίες του ΣΔΥΑ και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, με τη συντονιστική συνεργασία της εταιρείας «All About Running».

Ο 43ος Αγώνας Δρόμου, στον οποίο η χορηγός INTERAMERICAN είχε και αγωνιστική εκπροσώπηση, υποστηρίχθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος παρευρέθηκε και σήμανε την εκκίνηση, από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ για πρώτη φορά φέτος τέθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και των τεσσάρων όμορων δήμων: Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η σταθερή αρωγή της INTERAMERICAN στον ΣΔΥΑ συνδέεται με τον 3ο Στόχο από τους 17 Sustainable Development Goals του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για «καλή υγεία και ευημερία», που αφορά στη διασφάλιση υγιούς ζωής για όλους, σε κάθε ηλικία.

Η εταιρεία, άλλωστε, ευθυγραμμίζει σχετικά τις κοινωνικές πρωτοβουλίες υπευθυνότητας με τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της και με τις δυνατότητες δημιουργίας προστιθέμενης κοινωνικής αξίας, μέσω της χρήσης των ιδιόκτητων υποδομών και της τεχνογνωσίας που διαθέτει.

«Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών, με κεντρική ιδέα τον ομαδικό αθλητισμό και το τρέξιμο ως επένδυση για καλύτερη υγεία, εκφράζει για την εταιρεία έναν ιδανικό συνεργάτη σχετικών καλών πρακτικών, υπογραμμίζοντας επιπλέον και την προσέγγιση εκ μέρους της εταιρείας του 17ο παγκόσμιου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης για Συνεργασίες» τονίζει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας της INTERAMERICAN.

Σχετικές δημοσιεύσεις

InteramerICAN Day: Μία επιπλέον ημέρα άδειας για εθελοντισμό σε όλους τους εργαζομένους

Η νέα πρωτοβουλία της Interamerican αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον κλάδο – Βίντεο

Interamerican: Ανθεκτικότητα και ανάπτυξη μαζί με την κοινωνία

Η «Έκθεση Κοινωνικών και Οικονομικών Επιδράσεων 2019-2024» εστιάζεται σε μια καθοριστική περίοδο προόδου και τολμηρού μετασχηματισμού

Interamerican: Open Day στη Θεσσαλονίκη για νέους Ασφαλιστικούς Συμβούλους

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου 2026 στο Διοικητικό Γραφείο Πωλήσεων της εταιρείας

Τα πολυϊατρεία Medifirst και η Αθηναϊκή Γενική Κλινική εντάσσονται στο «Προλαμβάνω» για τον έλεγχο της νεφρικής δυσλειτουργίας

Οργανωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε πολίτες ηλικίας 30 έως 70 ετών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Είμαστε όλοι πρωταγωνιστές της ζωής» στο Athinaion Experience Powered by Allianz

Μια πολύπλευρη χορηγική συνεργασία με τον ιστορικό, πλήρως ανακαινισμένο κινηματογράφο Αθήναιον ανακοίνωσε η ασφαλιστική

ERGO Hellas: Νέα έμφαση στην πρόληψη

Με τα προγράμματα ERGO Health Care, το δωρεάν check‑up δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να φροντίσει την υγεία του έγκαιρα, χωρίς άγχος και επιπλέον κόστος

Πάνω από 365.000 κλήσεις Οδικής Βοήθειας διαχειρίστηκε το 2025 η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Επιβεβαιώνοντας τον κομβικό της ρόλο στην καθημερινή μετακίνηση χιλιάδων οδηγών σε ολόκληρη τη χώρα

Η Atradius Greece στήριξε φιλανθρωπική θεατρική βραδιά στη Θεσσαλονίκη – Στη σκηνή η Κατερίνα Βρανά

Τα έσοδα από τα εισιτήρια διατέθηκαν εξολοκλήρου στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, με στόχο την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Είμαστε όλοι πρωταγωνιστές της ζωής» στο Athinaion Experience Powered by Allianz

Μια πολύπλευρη χορηγική συνεργασία με τον ιστορικό, πλήρως ανακαινισμένο κινηματογράφο Αθήναιον ανακοίνωσε η ασφαλιστική

Συνάντηση Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Το ΕΕΑ δηλώνει έτοιμο να σταθεί αρωγός στις δράσεις αλληλεγγύης της Εκκλησίας, σε μια περίοδο μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων

Στην αναμπουμπούλα οι ασφαλιστικοί λύκοι χαίρονται

Συμφωνείτε ότι η τακτική του διαίρει και βασίλευε βγάζει έναν, δύο, τρεις το πολύ κερδισμένους και πολλούς χαμένους;

ERGO Hellas: Νέα έμφαση στην πρόληψη

Με τα προγράμματα ERGO Health Care, το δωρεάν check‑up δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να φροντίσει την υγεία του έγκαιρα, χωρίς άγχος και επιπλέον κόστος

Το νέο κυπριακό φορολογικό σύστημα στη 2η Σύνοδο «Επιχειρηματικές Παρουσιάσεις Κύπρου στην Ελλάδα»

Εκδήλωση στις 6/3 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη της Αθήνας, με κύριο ομιλητή τον Έφορο Φορολογίας Σωτήρη Α. Μαρκίδη