back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026

“Focus” στην ασφάλιση τουριστικών υπηρεσιών

Η τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας, περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που, εν τέλει, συνθέτουν μεγάλο μέρος του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (Α.Ε.Π.). Στην πραγματικότητα, περίπου 25% του ελληνικού Α.Ε.Π. προέρχεται από έμμεσες και άμεσες τουριστικές δραστηριότητες, πρωτίστως προκύπτουσες από το «ρεύμα» 30 και πλέον εκατομμυρίων τουριστών που ετησίως επισκέπτονται τη Χώρα μας.

τσι, επί σειρά ετών, ο τουρισμός αποτελεί τον κύριο τροφοδότη της ελληνικής οικονομίας, ενώ με τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις επαγγελματικής απασχόλησης που προσφέρει, ενισχύει σημαντικά και την κοινωνική ευρυθμία. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακίνητα ενοικίασης βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα εκατομμύρια των τουριστών που, σε όλη πια τη διάρκεια του έτους, επισκέπτονται  τον Ελληνικό χώρο, αποτελούν το κύριο μέσο της ποιοτικής προβολής της Χώρας μας στο εξωτερικό. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις όμως απειλούνται από πλειάδα κινδύνων, η επέλευση των οποίων, προξενεί ζημίες η σοβαρότητα των οποίων μπορεί να ενταθεί δραματικά, αν αναλογιστεί κανείς την εποχικότητα της λειτουργίας πολλών από αυτές.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο, η ασφάλιση αποτελεί αναγκαιότητα και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τόσο των ίδιων των επιχειρηματιών του τουρισμού, όσο και των ασφαλιστικών εταιρειών και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

 Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

- Advertisement -

 α. Το μέγεθος, οι τάσεις, οι εξελίξεις, και οι προοπτικές της Αγοράς

 β. Γενική Παρουσίαση των Προϊόντων Ασφάλισης Ξενοδοχείων

  • Κατηγοριοποίηση των Κινδύνων
  • Διαδικασία ανάληψης Κινδύνων
  • Εκτίμηση βασικών Κινδύνων
  • Ασφαλιστικές λύσεις και παρεχόμενες καλύψεις

γ. Ανάλυση Παρεχόμενων Καλύψεων Κλάδου Περιουσίας και Απώλειας Κερδών

  • Παράγοντες αξιολόγησης, ανάληψης και τιμολόγησης κινδύνου
  • Έκταση Καλύψεων
  • Μέτρα προστασίας
  • Προϋποθέσεις
  • Απαλλαγές
  • Εξαιρέσεις

 δ. Ανάλυση Παρεχόμενων Καλύψεων Κλάδου Αστικής Ευθύνης

  • Παράγοντες αξιολόγησης, ανάληψης και τιμολόγησης κινδύνου
  • Έκταση κάλυψης
  • Προϋποθέσεις και Μέτρα Προστασίας
  • Απαλλαγές
  • Εξαιρέσεις

ε. Ανάλυση Παρεχόμενων Καλύψεων Λοιπών Κλάδων

  • Χρηματικές απώλειες
  • Προσωπικά ατυχήματα

στ. Προϊόντα Λοιπών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Airbnb και λοιπές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος)

 ζ. Αποζημιωτική Πολιτική και Ανάλυση Περιπτώσεων Αποζημιώσεων

  • Παρουσίαση ζημιογόνων γεγονότων
  • Η διαδικασία αποζημίωσης
  • Case studies

 η. Ανάπτυξη Πωλήσεων και Προσέγγιση Πελατών

 ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

α. Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στις Ασφαλίσεις Ξενοδοχείων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και Λοιπών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

β. Στελέχη των Τομέων Περιουσίας και Αστικής Ευθύνης, καθώς και Operations, Underwriting και Αποζημιώσεων Γενικών Ασφαλίσεων, που είτε επιθυμούν να εξειδικευθούν περαιτέρω στις εν λόγω ασφαλίσεις, είτε επιθυμούν να διαπλατύνουν τους εργασιακούς τους ορίζοντες.

γ. Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που αναζητούν τρόπους δυναμικής εισόδου τους στην αγορά Ξενοδοχείων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και των Λοιπών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ώστε να πολλαπλασιάσουν το πελατολόγιό τους και να ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο εργασιών τους.

δ. Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Ομαδικών Ασφαλίσεων,Marketing και Product Development, που εύλογα επιθυμούν να βελτιώσουν περαιτέρω την τεχνογνωσία τους επί των Ασφαλίσεων Ξενοδοχείων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και Λοιπών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ώστε να διαχειρίζονται ακόμη πιο άρτια σχετικές πλευρές των εργασιακών καθηκόντων τους.

ε. Ιδιοκτήτες και Στελέχη Ξενοδοχείων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και Λοιπών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που έχουν την ευθύνη ασφαλιστικής κάλυψης των επιχειρήσεών τους, έναντι των κινδύνων που τις απειλούν.
στ. Στελέχη Τραπεζών που χειρίζονται ασφαλιστικά θέματα ή διαχειρίζονται τη χρηματοδότηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οπότε είναι καλό να γνωρίζουν το πλαίσιο ασφάλισής τους, εξασφαλίζοντας την προστασία των χρηματοδοτικών πόρων τους.

ζ. Όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους επί των θεμάτων του Σεμιναρίου και να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις της ασφάλισης των Ξενοδοχείων και Λοιπών Τουριστικών Επιχειρήσεων. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Στάθης Γκόργκας, Εμπορικός Διευθυντής Δικτύου Συνεταιρισμών και Ιδιωτών της Ασφαλιστικής Εταιρείας ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ. Ο κος Γκόργκας είναι Διπλωματούχος Μεταλλειολόγος Μεταλλουργός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το έτος 2000,  ως Underwriter του Ομίλου INTERAMERICAN και, ακολούθως, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Πυρός, ενώ μεταξύ των ετών 2008 και 2019 διετέλεσε Διευθυντικό Στέλεχος της Ασφαλιστικής Εταιρείας PRIME Insurance, επι κεφαλής των Τομέων Underwriting, Αποζημιώσεων Γενικών Κλάδων (Motor και Non-Motor), αλλά και Αντασφαλίσεων της Εταιρείας. Έχει μετεκπαιδευθεί στους διεθνείς ασφαλιστικούς οργανισμούς Swiss Re, Scor Re και Eurapco, είναι απόφοιτος, αλλά και Τακτικός Εισηγητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, ενώ διδάσκει σε εξειδικευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κλαδικού ενδιαφέροντος των Διοικητικών Στελεχών και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της αγοράς μας. Ο κος Γκόργκας είναι  μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Υποεπιτροπής Πυρός και της Επιτροπής Περιουσίας και Αντασφαλίσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Φυσική Τάξη και Webinar

 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Παρέχεται έκπτωση προεγγραφής 30% επί των αρχικών διδάκτρων, έκπτωση 50% στα Μέλη της EIAS ALUMNI SOCIETY και ειδικές εκπτώσεις υπέρ των Μελών του Ινστιτούτου, ενώ το Σεμινάριο είναι εντεταγμένο στον Λ.Α.Ε.Κ. προς τον σκοπό επιστροφής των διδάκτρων του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σχέσεις ασφαλιστικών – ασφαλισμένων: Ο ρόλος της ΔΕΙΑ και του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης έχουν επικαλεστεί αμέτρητες φορές οι ασφαλιστές όταν ισχυρίζονται ότι ορισμένες ενέργειες

Συζητήσεις για νέα ασφαλιστικό σχήματα υπό την καθοδήγηση του Πούτιν

Την ίδρυση νέου μηχανισμού ασφάλισης πρότεινε , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην 18ο Σύνοδο των BRICS στο Νέο Δελχί που στόχο

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Greek Hospitality Awards 2026: Η κορυφαία συνάντηση της ελληνικής φιλοξενίας σάς περιμένει

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία στελεχών του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπων φορέων και ΜΜΕ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τέσσερις στις πέντε κατοικίες στην Ελλάδα παραμένουν ανασφάλιστες έναντι φυσικών καταστροφών

Τέσσερις στις πέντε κατοικίες στην Ελλάδα παραμένουν εκτός ασφαλιστικής προστασίας, την ώρα που οι φυσικές καταστροφές αναδεικνύονται σε έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους

Πάνω από 13 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις από έντονες βροχοπτώσεις στην Αττική το 2026

Πάνω από 13 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις από έντονες βροχοπτώσεις έχουν καταγραφεί στην Αττική για το 2026, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του NatCat Monitor

Οι δύο έξυπνες κινήσεις της Interamerican

Είδε η Interamerican / Anytime  ότι οι πωλήσεις συμβολαίων αυτοκινήτου σε λίγο θα μεταφερθούν πάνω στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες και σχεδιάζει το νέο της αναπτυξιακό πλάνο.

«ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: Ο νέος κύκλος αφορά γυναίκες 45-74 ετών, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες 

Ξεκίνησε η σταδιακή αποστολή SMS με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις καρκίνου του μαστού, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εγκαίνια του νέου καταστήματος της Carglass® στην Πάτρα

Η Carglass®, μέλος του ομίλου Belron®, εγκαινίασε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου το νέο κατάστημά της στην Πάτρα, στη Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών

Τέσσερις στις πέντε κατοικίες στην Ελλάδα παραμένουν ανασφάλιστες έναντι φυσικών καταστροφών

Τέσσερις στις πέντε κατοικίες στην Ελλάδα παραμένουν εκτός ασφαλιστικής προστασίας, την ώρα που οι φυσικές καταστροφές αναδεικνύονται σε έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους

6o Greek Risk Management Forum 2026: Φως στις νέες προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο

Φως στις νέες προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, έριξε το 6o Greek Risk Management Forum 2026 του Ελληνικού Συνδέσμου Διαχείρισης Κινδύνων

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα

Συνάντηση είχε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για 14 ελληνικές κοινωνικές δράσεις

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική καλεί το κοινό να στηρίξει τις 14 ελληνικές οργανώσεις που συμμετέχουν στον διεθνή διαγωνισμό Together 4 a Better World 2026