Moody’s: Ασήμαντες οι επιπτώσεις από τον ιό της Κίνας

της Ελενας Ερμείδου

Περιορισμένες είναι οι επιπτώσεις στου κινέζους ασφαλιστές από τον ιό NovelCoronavirus (2019-nCov) στην πόλη Wuhan στην επαρχία Hubei στην Κεντρική Κίνα, Η επαρχία Hubei αντιπροσώπευε περίπου το 4% τόσο των ασφαλίστρων ζωής όσο και των ασφαλίστρων κατά ζημιών στην Κίνα το 2019.

Η ασφάλιση υγείας στην Κίνα κατέχει το 22,8% των συνολικών ασφαλίστρων στην Κίνα. Και ενώ, οι ασφαλιστές ζωής θα μπορούσαν να έλθουν αντιμέτωποι με υψηλές απαιτήσεις στην υγεία η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει όλα τα έξοδα θεραπείας των ατόμων που μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό, ωστόσο με το δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Οι κινέζοι έγραψαν πολλά ασφάλιστρα για σοβαρές ασθένειες τα τελευταία χρόνια ωστόσο η κατηγορία αυτή της επιδημίας εξαιρείται των αποζημιώσεων.

Οι κινέζοι ασφαλιστές είναι επίσης καλυμμένοι έναντι αύξησης απαιτήσεων για αποζημιώσεις θανάτου από το κίνδυνο πανδημίας λόγω των στρατηγικών αντασφάλισης που ακολουθούν. Οι αντασφαλιστικές συμφωνίες που έχουν υπογράψει είναι 1,5 θάνατοι ανά 1.000 κατοίκους, σενάριο πολύ ακραίο. Αυτό μεταφράζεται ότι οι ασφαλιστές είναι επαρκώς καλυμμένοι από τους αντασφαλιστές.

Προσθέτως το πρόσφατο συμβάν θα ενισχύσει τις καλύψεις της δημοσίου συστήματος υγείας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα κάτι που οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*