HannRück 0042

Hannover Re: Αυξήσεις 2,3% στα επιτόκια των αντασφαλίστρων στα renewals Ιανουαρίου

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αυξήσεις 2,3% στα αντασφάλιστρα «κλείδωσε» η Hannover Re κατά την κρίσιμη περίοδο ανανέωσης των αντασφαλιστικών συμβολαίων (renewals) του Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του 2019, ο γερμανικός οικονομικός όμιλος τοποθέτησε τον πήχη για τα καθαρά κέρδη στα 1,28 δις. ευρώ (πάνω από τον στόχο για 1,25 δις. ευρώ που είχε θέσει το Νοέμβριο του 2019), γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ο συνδυασμένος δείκτης διαμορφώθηκε σε υψηλότερα του προβλεπόμενου επίπεδα, στο 98,2% (έναντι στόχου για «όχι περισσότερο από 97%»)

Σύμφωνα με την Hannover Re, η αξία των αντασφαλίστρων που ανανεώθηκαν τον Ιανουάριο ανήλθε σε 6,3 δις. ευρώ, με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης να καταγράφονται στη Βόρεια Αμερική, όπου ο όγκος των αντασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 19,5% και τα επιτόκια κατά 3,4%, στον απόηχο των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια και του τυφώνα Dorian.

Στην ηπειρωτική Ευρώπη, ο όγκος των αντασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 10,6%, αν και τα επιτόκια μειώθηκαν κατά 0,9%, ενώ σε Ασία, Αυστραλία και Μέση Ανατολή τα αντασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 8,6% και τα επιτόκια κατά 0,7%.

Στον κλάδο φυσικών καταστροφών διεθνώς, τα αντασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 7,8% αλλά οι αυξήσεις των επιτοκίων ήταν μικρότερες του αναμενόμενου εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού, παρά τη συρρίκνωση του ρόλου των εναλλακτικών κεφαλαίων (ILS).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hannover Re Jean-Jacques Henchoz έκανε λόγο για μια «εύρωστη περίοδο ανανεώσεων συμβολαίων που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Χάρη στην ισχυρή μας θέση ως ένας από τους κορυφαίους αντασφαλιστικούς ομίλους του κόσμου, πετύχαμε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο χαρτοφυλάκιό μας χάρη στις ελαφρά βελτιωμένες συνθήκες και όρους τιμολόγησης. Παρόλα αυτά, το γεγονός παραμένει ότι το επίπεδο επιτοκίων για τις καλύψεις φυσικών καταστροφών και ιδίως σε Ιαπωνία, Λατινική Αμερική και Καραϊβική είναι χαμηλή και υπάρχει ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης».

Τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα της Hannover Re για την οικονομική χρήση του 2019 θα δημοσιευθούν στις 11 Μαρτίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*