back to top
22.7 C
Athens
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

Hannover Re: Αυξήσεις 2,3% στα επιτόκια των αντασφαλίστρων στα renewals Ιανουαρίου

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αυξήσεις 2,3% στα αντασφάλιστρα «κλείδωσε» η Hannover Re κατά την κρίσιμη περίοδο ανανέωσης των αντασφαλιστικών συμβολαίων (renewals) του Ιανουαρίου.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του 2019, ο γερμανικός οικονομικός όμιλος τοποθέτησε τον πήχη για τα καθαρά κέρδη στα 1,28 δις. ευρώ (πάνω από τον στόχο για 1,25 δις. ευρώ που είχε θέσει το Νοέμβριο του 2019), γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ο συνδυασμένος δείκτης διαμορφώθηκε σε υψηλότερα του προβλεπόμενου επίπεδα, στο 98,2% (έναντι στόχου για «όχι περισσότερο από 97%»)

Σύμφωνα με την Hannover Re, η αξία των αντασφαλίστρων που ανανεώθηκαν τον Ιανουάριο ανήλθε σε 6,3 δις. ευρώ, με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης να καταγράφονται στη Βόρεια Αμερική, όπου ο όγκος των αντασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 19,5% και τα επιτόκια κατά 3,4%, στον απόηχο των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια και του τυφώνα Dorian.

- Advertisement -

Στην ηπειρωτική Ευρώπη, ο όγκος των αντασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 10,6%, αν και τα επιτόκια μειώθηκαν κατά 0,9%, ενώ σε Ασία, Αυστραλία και Μέση Ανατολή τα αντασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 8,6% και τα επιτόκια κατά 0,7%.

Στον κλάδο φυσικών καταστροφών διεθνώς, τα αντασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 7,8% αλλά οι αυξήσεις των επιτοκίων ήταν μικρότερες του αναμενόμενου εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού, παρά τη συρρίκνωση του ρόλου των εναλλακτικών κεφαλαίων (ILS).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hannover Re Jean-Jacques Henchoz έκανε λόγο για μια «εύρωστη περίοδο ανανεώσεων συμβολαίων που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Χάρη στην ισχυρή μας θέση ως ένας από τους κορυφαίους αντασφαλιστικούς ομίλους του κόσμου, πετύχαμε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο χαρτοφυλάκιό μας χάρη στις ελαφρά βελτιωμένες συνθήκες και όρους τιμολόγησης. Παρόλα αυτά, το γεγονός παραμένει ότι το επίπεδο επιτοκίων για τις καλύψεις φυσικών καταστροφών και ιδίως σε Ιαπωνία, Λατινική Αμερική και Καραϊβική είναι χαμηλή και υπάρχει ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης».

Τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα της Hannover Re για την οικονομική χρήση του 2019 θα δημοσιευθούν στις 11 Μαρτίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πιο επίκαιρη από ποτέ η συζήτηση για την ανθεκτικότητα της Ελλάδας

Στις 15 Οκτωβρίου η ΕΑΕΕ φέρνει στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, ΤτΕ και ασφαλιστική αγορά

Τέσσερις στις πέντε κατοικίες στην Ελλάδα παραμένουν ανασφάλιστες έναντι φυσικών καταστροφών

Τέσσερις στις πέντε κατοικίες στην Ελλάδα παραμένουν εκτός ασφαλιστικής προστασίας, την ώρα που οι φυσικές καταστροφές αναδεικνύονται σε έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους

Νέα συζήτηση για την ασφάλιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές στα μέσα του Οκτώβρη από την ΕΑΕΕ

Τη σχέση πρόληψης, ασφάλισης και ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές αναδεικνύει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Οι 3 προτάσεις του Δ. Γαβαλάκη για την ασφάλιση των φυσικών καταστροφών – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τους πληγέντες

Το νέο πλαίσιο επιχειρεί να συγκεντρώσει σε ένα ενιαίο σύστημα τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις κρατικής αρωγής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Στα γραφεία της Karavias Underwriting Agency στελέχη από το συνδικάτο των LLOYD’S

Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανοίγουν τον δρόμο για νέες ασφαλιστικές λύσεις, αναφέρει η Karavias Underwriting Agency

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

ΣΠΑΤΕ: Οι 8 προτάσεις στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης έθεσε στο επίκεντρο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.

Οι λευκές γραμμές που μειώνουν τα τροχαία

Έρευνα που ξεκίνησε το 1957 στις ΗΠΑ κατέγραψε μείωση 19% στα τροχαία ατυχήματα μετά την τοποθέτηση λευκών γραμμών