Τ. Buberl, ΑΧΑ: Η υπερθέρμανση του πλανήτη γενννά πανδημίες

Της Ελενας Ερμείδου

Ενώ οι τάσεις και οι επιπτώσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τα συμβάντα καταστροφών που έχουν συμβεί πιέζουν τους (αντ)ασφαλιστές να ανεβάσουν τα τιμολόγια τους, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της AXA Group Thomas Buberl στο World Economic Forum 2020, εξηγώντας σε συνέντευξη του στο Bloomberg πως το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής εγείρει σοβαρές ανησυχίες.

Κρούσματα πανδημιών, ιών όπως και η επιδημία του κορωναϊού, σύμφωνα με τον CEO της ΑΧΑ είναι αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο παράγων αυτός θα συντελεί στην συχνότητα εμφάνισης τέτοιων συμβάντων.

Σύμφωνα με τον Τ. Buberl είπε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να μάθουμε τις εστίες αυτές για να εξασφαλίσουμε για να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα, καθώς η συχνότητα εμφάνιση των ιών λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα αυξηθεί.

Σύμφωνα πάντα με τον Τ. Buberl η (αντ)ασφαλιστική κοινότητα θα πρέπει να εξετάσει ενδελεχώς τις επιπτώσεις του κλίματος στην υγεία.

Ο κλάδος θα πρέπει να εξετάσει και να δώσει μεγαλύτερο βάρος στις απώλειες, ο ίδιος τόνισε, μιλώντας παράλληλα και για την σημασία αλλαγής στρατηγικής όταν πρόκειται για (αντ)ασφάλιση.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε κατά την συνέντευξη του στο τομέα της πρόληψης αλλά και στο φαινόμενο των ανασφάλιστων περιουσιών, τονίζοντας το χάσμα που υπάρχει παγκοσμίως μεταξύ ασφαλισμένων ζημιών και οικονομικών ζημιών.

Υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει ο κλάδος να κάνει καλά την δουλειά του είναι να μειώσει το χάσμα και να συνεχίζει να ασφαλίζει περισσότερους ανθρώπους καθώς και να εργαστεί περισσότερο πάνω στο τομέα της πρόληψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*