Ανοίγουν οι ορίζοντες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

του Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ)

Νέες προκλήσεις, που θα συντελέσουν στη δυναμική άνοδο των υπηρεσιών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και στην περαιτέρω ενίσχυση του επαγγέλματος, διακρίνονται στο μέλλον.

Ευκαιρίες, καινοτόμες εργασίες και καινούργιες διαδικασίες θα αντιμετωπιστούν από τους επαγγελματίες, που πλέον έχουν διαμορφώσει ένα διαφορετικό από το παρελθόν εργασιακό προφίλ.

Η υψηλή κατάρτιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο πλέον λειτουργούν, η διαρκής επιμόρφωσή τους, το εποπτικό περιβάλλον και η συνολική ποιοτική πρόοδος που έχει επιτευχθεί αποτελούν πρόκριμα εξελίξεων.

Τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη δυνητική άνοδο των επαγγελματιών και του κλάδου δημιουργεί, κυρίως, η συναρτημένη ανάπτυξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με την πρόοδο της ιδιωτικής ασφάλισης, η οποία, ως γνωστόν, καλείται να παίξει έναν νέο, σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία. Και στις ασφαλίσεις, και στα χρηματοοικονομικά.

Η εξεταζόμενη συμμετοχή της, σε συνεργασία με το κράτος, σε νέα πεδία εργασιών, όπως αυτό της κάλυψης φυσικών καταστροφών, της ενεργοποίησης στην επικουρική ασφάλιση, της συμμετοχής στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αποτελεί ένα ανεξάντλητο πεδίο εργασιών στις οποίες μπορεί να πρωτοστατήσει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Ταυτόχρονα, και η σταδιακή άνοδος του ενδιαφέροντος των πολιτών για ασφαλιστικές καλύψεις θα συντελέσει στην περαιτέρω διεύρυνση των εργασιών.

Κάθε κατηγορία ασφαλιστικών διαμεσολαβητών θα έχει ενεργό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις, και οι επαγγελματίες θα κληθούν να στηρίξουν τις όποιες νέες εργασίες δημιουργηθούν.

Αυτό σημαίνει ότι οι ευκαιρίες και οι νέοι ορίζοντες αναμένουν να υποδεχθούν τους επαγγελματίες…

*αναδημοσίευση από τον Οδηγό Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης 2019

Πατήστε εδώ για να δείτε online την ετήσια ψηφιακή έκδοση

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*