back to top
24.7 C
Athens
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026

Υπ.Υγείας: ΣΔΙΤ σε νοσοκομεία Αττικής και Περιφέρειας

Σε ομιχλώδη τοπίο άφησε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας τους πολίτες για το ποια νοσοκομεία θα περιλαμβάνει η πιλοτική εφαρμογή των ΣΔΙΤ, κάνοντας λόγο μόνο για τρία νοσοκομεία σε Αττική και Περιφέρεια.

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει εντός του 2020 να ολοκληρωθεί το εγχείρημα της Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα «σε ένα μεγάλο νοσοκομείο στην Αττική, σε ένα μικρό νοσοκομείο στην Αττική και σε ένα στην Περιφέρεια», όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

- Advertisement -

Επαναλαμβάνοντας το επιχείρημά του ότι η προσπάθεια εντάσσεται στον άξονα για δημόσια δωρεάν υγεία, αλλά όχι απαραίτητα κρατική, ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα «εάν αυτή τη στιγμή σε ένα νοσοκομείο ο μαγνητικός ή ο αξονικός τομογράφος είναι 30 χρόνων και το κράτος κρίνει ασύμφορη τη συντήρησή του, να μπορούμε κατά χρήση και περίπτωση με ΣΔΙΤ, με leasing να πάρουμε μηχανήματα από τους ιδιώτες».

Εφόσον τα μηχανήματα λειτουργούν από ιδιώτες, θα φέρουν και την ευθύνη για τη συντήρηση, υποστήριξε ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αποτραπούν φαινόμενα «να μη χαλάει επί τούτου και να πηγαίνουν οι πολίτες στο ιδιωτικό διαγνωστικό έξω και κάνουν τις μαγνητικές ή τις αξονικές και να μην περιμένει ο πολίτης 1,5 και 2 και 2,5 μήνες να κάνει τις εξετάσεις του».

- Advertisement -

Κατά τη δέσμευση του υπουργού, ο ΕΟΠΥΥ θα εξακολουθεί να πληρώνει τις υπηρεσίες αυτές και με τα ΣΔΙΤ, αποσαφηνίζοντας ότι «τίποτα δεν θα επωμίζεται ο πολίτης. Απλά, ο πολίτης δεν θα ταλαιπωρείται, δεν θα καθυστερεί, θα έχει ποιοτικές εξετάσεις και θα μπορεί να απολαμβάνει ποιοτικότερες υπηρεσίες και το αγαθό της υγείας».

Με την ίδια αποφασιστικότητα που εφαρμόστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος, δήλωσε ο υπουργός ότι θα προχωρήσει και η συγκεκριμένη προσπάθεια, θεωρώντας όπως ισχυρίστηκε ότι «Ο τρόπος με τον οποίον εφαρμόστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος από μη καπνιστές και καπνιστές, δείχνει ότι το υπουργείο Υγείας και μεταρρυθμίσεις τολμάει να κάνει και αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Θεσσαλονίκη: Ξεμπλοκάρει το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο – Έργο 435 εκατ. ευρώ

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 435 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή υγείας στη χώρα που προχωρά μέσω ΣΔΙΤ

Προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου προς τον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση της Υγείας στα νησιά

«Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να αποτελεί παράγοντα ανισότητας στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας»

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Η Ελλάδα ολοκληρώνει το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης με 100% απορρόφηση

Στο πλαίσιο του ΕΠΑ εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, το Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών, με αρχικό προϋπολογισμό 800 εκατ. ευρώ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το AI του υπουργείου Υγείας εντόπισε 231 “κόκκινες” ενδείξεις σε γιατρούς και κλινικές

Στο στόχαστρο του MedWatch βρίσκονται πλέον οι διαδικτυακές δραστηριότητες γιατρών, κλινικών και άλλων χώρων που δραστηριοποιούνται

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε νέους κλάδους

Έξι νέοι κλάδοι μπαίνουν στον κύκλο της πλήρους εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας από τις 12 Οκτωβρίου

Το Health Voice της Εθνικής Ασφαλιστικής ανοίγει τη συζήτηση για την πρόληψη

Με επίκεντρο την πρόληψη και τη φροντίδα της υγείας στην καθημερινότητα κάνει πρεμιέρα το Health Voice, η νέα σειρά podcast και vidcast της Εθνικής Ασφαλιστικής

Όταν η ηλικία τρώει τις προμήθειες από ένα ασφαλιστήριο

Μία μεταξύ των ασφαλιστικών που μειώνει κατά το ήμισυ και παραπάνω τις αμοιβές των συνεργατών είναι η ΝΝ και μόνο όταν στο συμβόλαιο...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέο τεύχος του περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής – Με το βλέμμα στην καινοτομία και τη συνεργασία

Το νέο τεύχος του εταιρικού περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής κυκλοφόρησε, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις

ΜΙΝΕΤΤΑ: Επιπλέον προνόμια υγείας για τους κατόχους νοσοκομειακών προγραμμάτων

Επιπλέον προνόμια υγείας παρέχονται στους κατόχους νοσοκομειακών προγραμμάτων της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της εταιρείας.

AIG: Οι φθινοπωρινές καταιγίδες έρχονται – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Με αφορμή την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου και την πιθανότητα εκδήλωσης έντονων βροχοπτώσεων, η AIG Greece

Το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για το Risk Management πλησιάζει

Οι συμμετοχές για το 6ο Greek Risk Management Forum 2026 συνεχίζονται, με την ημερομηνία του συνεδρίου να πλησιάζει.

Επιστημονική Ημερίδα για την Άνοια από το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνδιοργανώνουν την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026 Επιστημονική Ημερίδα