Δικαστική απόφαση-κόλαφος για την ΙΚΕΑ-Τι απαντά η εταιρεία

Αποζημίωση ύψους 46 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλει η γνωστή σουηδική αλυσίδα επίπλων ΙΚΕΑ, σε οικογένεια από τις ΗΠΑ, λόγω ενός τραγικού περιστατικού που εκτυλίχτηκε το 2017 στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για τον θάνατο του δίχρονου Jozef Dudek, υιού των Joleen και Craig Dudek, ο οποίος σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από ένα έπιπλο της εταιρείας. Η εν λόγω συρταριέρα αποσύρθηκε από την αγορά καθώς θεωρήθηκε επικίνδυνη, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Aξίζει να σημειωθεί  ότι το 2016, η εταιρεία είχε προχωρήσει διακανονισμό ύψους 50 εκατ. δολαρίων και με τρεις ακόμη οικογένειες, των οποίων τα παιδιά σκοτώθηκαν από έπιπλα που είχαν ανατραπεί.

Μετά το τραγικό συμβάν, οι Dudek είχαν καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο της Πενσυλβάνια, με την οποία στράφηκαν κατά του κατασκευαστή της σειράς επίπλων Malm, υποστηρίζοντας πως γνώριζε ότι είναι εύκολο να ανατραπούν τα συγκεκριμένα έπιπλα, παρόλα αυτά δεν είχε  προχωρήσει στην απαραίτητη ενημέρωση των πελατών.

Η οικογένεια είχε αγοράσει τη συρταριέρα το 2008 και υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε πως δεν είχαν ουδεμία ενημέρωση για το πρόγραμμα ανάκλησης από την ΙΚΕΑ.

Στις 24 Μαΐου 2017, ο μικρός Jozef παγιδεύτηκε έπειτα από πτώση κάτω από το έπιπλο βάρους 32 κιλών και τελικά πέθανε την ίδια ημέρα από ασφυξία που προκάλεσε η πίεση που δέχθηκε στο λαιμό του.

Εκπρόσωπος της IΚΕΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για τη σωστή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τους κινδύνους ανατροπών των επίπλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*