back to top
32.8 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Webinar: «Η κοινωνική ασφάλιση και ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης – ευκαιρία πωλήσεων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και οικονομία, ονομάζεται «δημογραφικό». Κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι θα δουλεύουν για να στηρίζουν όσους είναι εκτός αγοράς εργασίας.

Το επόμενο διάστημα ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα θα έρθει σε ισχύ και θα στηρίζεται όχι σε έναν, αλλά σε τρεις πυλώνες ασφάλισης. Με την Πολιτεία να είναι ο επόπτης και ο ελεγκτής του νέου συστήματος, δημιουργείται ένα σύστημα, όπου ενεργό ρόλο καλείται να παίξει και η ιδιωτική ασφάλιση. Παράλληλα, ιδρύονται όλο και περισσότερα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης για τους εργαζομένους μεγάλων εταιρειών. Μπορούν αυτές οι καταλυτικές αλλαγές στο κοινωνικό σύστημα της χώρας να αποτελέσει ευκαιρία πωλήσεων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

- Advertisement -

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσει το insurancewebinars.gr και ο κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, MBA, M.Sc. Managing Director Prudential Β. Marghios & Partners στο επόμενο χρήσιμο webinar που διοργανώνουν τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:00 με τίτλο «Η κοινωνική ασφάλιση και ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης – ευκαιρία πωλήσεων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές».

Στο συγκεκριμένο webinar ο κ. Νικολάου θα αναλύσει τις βασικές αρχές του συστήματος κοινωνικής και επαγγελματικής ασφάλισης και θα επιδιώξει τη σύνδεσή τους με την ιδιωτική ασφάλιση και τις ευκαιρίες πώλησης που προκύπτουν.

- Advertisement -

Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, στελέχη ασφαλιστικών εταιριών, ιδιοκτήτες ασφαλιστικών επιχειρήσεων αλλά και σε νέους που έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Προσφέρεται εντελώς δωρεάν χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Χορηγών Επιμόρφωσης: ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική, GROUPAMA Ασφαλιστική, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY, AEGEAN INSURANCE, EUROCOVER INSURANCE LTD, ΠΑΝΟΡΜΟΣ και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:00 – 19:30.  

Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: (http://insuranceinnovation.gr/seminars/insurance_funds/)

Πιο συγκεκριμένα, το webinar θα δομηθεί με βάση την παρακάτω θεματολογία:

  • Περιγραφή της κατάστασης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης – Κύρια και Επικουρική Σύνταξη – Παρόν και Μέλλον
  • Περιγραφή του συστήματος Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης – Παρόν και Μέλλον
  • Σύνδεση συστημάτων με 3ο πυλώνα – Ιδιωτικής Ασφάλισης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγητή

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου είναι Γενικός Διευθυντής της Prudential Β. Marghios & Partners. Είναι Σύμβουλος Αναλογιστής και Διαχειριστής Κινδύνου (M.Sc., ΜΒΑ, Certified Trustee UK), με υποτροφία και αριστεία στον Αναλογισμό και στο Risk Management, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και πτυχίο Επιχειρησιακής Έρευνας και Marketing, πάλι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συνταξιοδοτικό ταμείο τους, μέλος των διαπραγματεύσεων για το Brexit, πιστοποιημένος Trustee με διάκριση από τη Βρετανική Αρχή για τα Επαγγελματικά Ταμεία (The Pension Regulator), μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΤΕΑΕΕΚΕ), σύμβουλος της Επενδυτικής Επιτροπής στο ΤΕΑ Προσωπικού Εταιριών Πετρελαιοειδών (ΕΤΕΑΠΕΠ), Διαχειριστής Κινδύνου σε πλήθος Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και ασφαλιστικών εταιριών, Πιστοποιημένος Διαχειριστής Επενδύσεων και Πιστοποιημένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Στουρνάρας, ΤτΕ: Τα ΤΕΑ αναμένεται να αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο τα επόμενα χρόνια

Η βασική διαπίστωση είναι ότι οι δημόσιες συντάξεις, από μόνες τους, δύσκολα θα μπορούν στο μέλλον να εξασφαλίσουν επαρκή ποσοστά αναπλήρωσης για τους εργαζομένους, επεσήμανε ο διοικητής της TτΕ

Κέλλυ Μαυρομάτη, Energizing Greece: Η ΕΛΕΤΕΑ επιτελεί έργο εθνικής και κοινωνικής σημασίας

«Στρατηγικός μας στόχος» τόνισε, «η ανάδειξη των δυνάμεων, των θεσμών και των μεταρρυθμίσεων που προωθούν την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και την ευημερία»

H Nίκη Κεραμέως αλλάζει τις παραμέτρους στον 2ο Ασφαλιστικό Πυλώνα

«Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης πιο ευέλικτα, πιο προστατευτικά για τους εργαζομένους και πιο ελκυστικά συνολικά για όλους»

Ο Δρ. Χρήστος Νούνης μιλά για τον ρόλο του 2ου Πυλώνα και το μέλλον των συντάξεων

Παρακολουθήστε την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΑ στον δημοσιογράφο Ντίνο Σιωμόπουλο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

ΤτΕ: Διαδικτυακό Εργαστήριο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της ασφάλισης – Βίντεο

Θεσμικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν το κενό προστασίας, ενώ παρουσίασαν καλές πρακτικές, μελέτες περιπτώσεων και σχετικά προϊόντα

Η Affidea στηρίζει την Ιατρική Σχολή Αθηνών θεσπίζοντας υποτροφία

Στόχος η ουσιαστική ενίσχυση της κλινικής εκπαίδευσης, της ερευνητικής δραστηριότητας και της επιστημονικής κατάρτισης φοιτητών του αγγλόφωνου προγράμματος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF