AIG: Καθαρά κέρδη 505 εκατ. δολ. το γ’ τρίμηνο του έτους

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Καθαρά κέρδη ύψους 505 εκατ. δολ. εμφάνισε το γ’ τρίμηνο του έτους ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος AIG, από καθαρές ζημίες 301 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Ο κλάδος γενικών ασφαλίσεων – που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα του CEO Brian Duperreault– εμφάνισε ζημίες 249 εκατ. δολ. (πολύ μικρότερες από τις ζημίες 1,7 δις .δολ. ένα χρόνο πριν) με τον κ. Duppereault να προβλέπει επιστροφή της μονάδας στην κερδοφορία στο τέλος του έτους.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της AIG διαμορφώθηκαν στα 0,56 δολ./μετοχή έναντι ζημιών 0,34 δολ./μετοχή το γ’ τρίμηνο του 2018. Ήταν όμως χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς για κέρδη 1 δολ./μετοχή.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 1% στα 8,58 δις. δολ. Ο δείκτης ζημιών βελτιώθηκε κατά 19,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 69,3%, λόγω των σημαντικά μειωμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Ο δείκτης εξόδων βελτιώθηκε κατά 1,4 ποσοστιαία μονάδα στο 34,4% και ο συνδυασμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 103,7%, έναντι 123,7% ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα από επενδυτικές δραστηριότητες -3,4 δισ. δολ.- έμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τον κ. Duperreault, οι επιδόσεις της AIG κατέγραψαν σημαντική βελτίωση σε ετήσια βάση, ιδίως στις γενικές ασφαλίσεις. «Τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου καταγράφουν την σκληρή δουλειά που έχει γίνει σε ολόκληρη την εταιρεία για να τεθούν τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη, βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη. Τα αποτελέσματα είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας και αποτυπώνουν την έμφασή μας στην βελτιστοποίηση του underwriting, στην συγκράτηση των δαπανών και την ενισχυμένη στρατηγική μας στις αντασφάλειες. Ο κλάδος ζωής και συντάξεων εξακολουθεί να παράγει εύρωστα αποτελέσματα παρά τις πιέσεις από το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης διψήφιου ποσοστού αύξησης για το σύνολο του έτους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*