AXA, logo, λογότυπο

Deal 620 εκατ. ευρώ της AXA στο Βέλγιο

Πούλησε την AXA Bank Belgium στην συνεταιριστική τράπεζα Crelan και απέκτησε τον ασφαλιστικό βραχίονα της τελευταίας, Crelan Insurance

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με μια συμφωνία… διπλής όψεως, η AXA ενίσχυσε το προφίλ της στην ασφαλιστική αγορά του Βελγίου. Ο λόγος για την πώληση των τραπεζικών της δραστηριοτήτων στο Βέλγιο, που στεγάζονταν υπό την ΑΧΑ Bank Belgium στην βελγική συνεταιριστική τράπεζα Crelan, με παράλληλη μεταβίβαση του ασφαλιστικού βραχίονα της τελευταίας, Crelan Insurance, στην AXABelgium. Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 620 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, ΑΧΑ και Crelan συμφώνησαν να συνάψουν μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία στις γενικές ασφάλειες και στη διανομή, διευρύνοντας την υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ της AXA Bank Belgiumκαι της AXA Belgiumστο δίκτυο της Crelan.

«Αυτή η συναλλαγή αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την εκτέλεση της στρατηγικής μας «Φιλοδοξία 2020» καθώς επικεντρωνόμαστε σε δραστηριότητες με κρίσιμη μάζα και συνεχίζουμε να απλοποιούμε τις επιχειρηματικές μας δομές», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ, Thomas Buberl. «Η διατήρηση των ιστορικών μας δεσμών με την AXA Bank Belgium σε συνδυασμό με τη μεταβίβαση του ασφαλιστικού βραχίονα της Crelanστην ΑΧΑ οδηγεί σε περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στους προτιμητέους τομείς δραστηριότητας στο Βέλγιο»,

Παρότι η συναλλαγή αναμένεται να ενισχύσει τον Δείκτη Φερεγγυότητας κατά SolvencyIIτου ομίλου ΑΧΑ, θα οδηγήσει επίσης σε εφάπαξ οικονομική επιβάρυνση της τάξης των 600 εκατ. ευρώ των αποτελεσμάτων του ομίλου για το τρέχον οικονομικό έτος.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η AXA Bank Belgium θα επωφεληθεί τα μέγιστα από την συνένωσή της με την Crelan», κατέληξε ο κ. Buberl.. Hολοκλήρωση της συναλλαγής που υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών τοποθετείται χρονικά για το β’ τρίμηνο του 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*