Ξένοι ασφαλιστές παίρνουν το τραίνο για την Ελλάδα

Με ρυθμούς συμβατικής αμαξοστοιχίας φαίνεται να γίνονται (;) αλλαγές στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Ακούγεται πάντως ότι μέχρι τα τέλος του μήνα, αρχές του επομένου θα γίνουν αλλαγές στον εγχώριο χάρτη ιδιωτικής ασφάλισης. Να ταξιδεύουν με το τραίνο από την Κεντρική Ευρώπη αποσκευές με σχέδια και επενδύσεις που θα ανοίξουν και αναπτύξουν την αγορά, περιμένουμε να δούμε. Ολοι το εύχονται αυτό.

Θα έλεγε κανείς ότι η Vienna Insurance Group, VIG είναι από τις λίγες ασφαλιστικές που κάνουν πολύ προσεκτικά βήματα ανάπτυξης τα τελευταία 8 χρόνια. Επενδύουν στην Ανατολική Ευρώπη και μάλιστα αρκετά, στις χώρες της Βαλτικής, στα Βαλκάνια τώρα τελευταία. Παρακάτω είναι η Ελλάδα και σε αυτήν δεν έχουν παρουσία.  Μήπως οι συνθήκες της αγοράς το ευνοούν για το επόμενο διάστημα;

Χρόνια ακούγονται φήμες άλλοτε καλές, άλλοτε κακές. Εξαρτάται ο καθένας πως εκλαμβάνει τις προσδοκίες και προοπτικές και πως το αποδίδει. Εχει μεγάλη σημασία. Στο σύνολο όμως της αγοράς, οι επενδύσεις όταν είναι μακροπρόθεσμες κάθε άλλο παρά κακό κάνουν. Και φτάνει βέβαια οι διοικήσεις να έχουν μεριμνήσει για να εξασφαλίσουν τα πάντα. Μην μακρηγορούμε όμως με αυτό, οι Κανονισμοί και οι Εποπτικές Αρχές δεν επιτρέπου να γίνει τίποτα χωρίς να μελετηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια ούτε να μην εξασφαλιστούν οι ασφαλισμένοι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Ακούμε όμως ότι δεν είναι μία και δύο οι ασφαλιστικές που ψάχνουν για επενδυτές. Είναι πάνω από δύο – τρεις. Παρασκηνιακά έχουν γίνει συζητήσεις. Δεν έχει προχωρήσει όμως καμία σε κάποια πιο θετική απόφαση.

Λέτε το 2019 να μην χαρακτηριστεί ορόσημο μόνο  για την είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης στην δημόσια ασφάλιση;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*