Baden Baden: Cyber risk, τοπ κίνδυνος για τους αντασφαλιστές

Της Ελενας Ερμείδου

Ο τομέας των cyber κίνδυνων βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των αντασφαλιστών στο συνέδριο που ξεκίνησε από χτες στο Baden Baden. Μεταξύ όσων ακούστηκαν, οι cyber κίνδυνοι βρίσκονται στο επίκεντρο της Hannover Re. Ησσονος σημασίας οι κίνδυνοι που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή και την νανοτεχνολογία.

Αυτό που είναι πολύ βασικό για τους αντασφαλιστές είναι να κρατήσουν τον έλεγχο των συνολικών ορίων και να είναι σίγουροι ότι τα τμήματα των underwriters σταθμίζουν επαρκώς του κινδύνους.

Σύμφωνα με τις εξελίξεις φαίνεται ότι το μομέντουμ είναι πολύ θετικό για τους αντασφλιστές σε σχέση με τους πρωτασφαλιστές με άλλα λόγια δείχνει να ξεκινά να ελέγχεται το underwriting.

Επίσης αναμένονται βελτιώσεις τιμολογίων στις γραμμές παραγωγής που έχουν γράψει ζημιές και αυτό θα φανεί κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων  του τρίτου τριμήνου των αντασφαλιστών  τον επόμενο μήνα.  Οι αντασφαλιστές όπως η Hannover Re αναφέρουν ότι στην εξελισσόμενη αγορά και απέναντι στις προκλήσεις της αγοράς συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην ανταγωνιστικότητα και στην επάρκεια κεφαλαίων.

Η εν λόγω Αντασφαλιστική, έχοντας διατηρήσει σε πολύ καλά επίπεδα τις αναλογίες ζημιών, διαθέτει σήμερα πολύ ισχυρή θέση στην αγορά. Οι αντασφαλιστές δεν μπορούν να τα προβλέψουν όλα, ούτε και να τιμολογήσουν επακριβώς τους κινδύνους, ωστόσο οι γνώσεις που συσσωρεύουν από το παρελθόν σε ό,τι αφορά τις φυσικές καταστροφές συνεισφέρουν στις προβλέψεις και στο underwriting.

Σύμφωνα με την Hannover RE τα μοντέλα καταστροφών θα πρέπει να είναι η βάση αλλά ποτέ η μόνη πηγή λήψης αποφάσεων και τιμολόγησης.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους αντασφαλιστές είναι το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων όπου αν και δεν συζητήθηκε εκτενώς στο Monte Carlo θα φανεί στα οικονομικά αποτελέσματα που θα εκδώσουν οι αντασφαλιστικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*