Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του επενδυτικού βραχίονα της AXA

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στον στενότερο ίσως συνεργάτη του, τον Αναπληρωτή CEO και Γενικό Οικονομικό Διευθυντή της ΑΧΑ, τον Gerald Harlin, παραδίδει ο επικεφαλής του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου, Thomas Buberl, το τιμόνι του επενδυτικού βραχίονα, AXA Investment Management (AXA IM).  Ο κ. Harlin εξελέγη  (μη εκτελεστικός) πρόεδρος του ΔΣ της AXA IM και από την 1η Δεκεμβρίου αποκτά και εκτελεστικά καθήκοντα. Κατά την ίδια ημερομηνία, ο Andrea Rossi, διευθύνων σύμβουλος της AXA IM από το 2013 θα γίνει σύμβουλος του κ. Harlin. Ο νυν Πρόεδρος του ΔΣ της AXA IM (από το 2014), Christof Kutscher, παραιτήθηκε. 

«Η ΑΧΑ ΙΜ αποτελεί στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο της ΑΧΑ και είμαι ευγνώμων που ο Gerald συμφώνησε να την αναλάβει και να αναβάλλει την συνταξιοδότησή του», σχολίασε ο κ. Buberl, τονίζοντας ότι ο νέος επικεφαλής του επενδυτικού βραχίονα του ομίλου θα «χτίσει» πάνω στην επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική του προκατόχου του ώστε να εδραιώσει την ΑΧΑ ΙΜ ως ενεργητικό και υπεύθυνο διαχειριστή κεφαλαίων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα στελέχη της AXA IM για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας. Η ποιότητα του προσωπικού, το ευρύ και διαφοροποιημένο αποτύπωμά της όσον αφορά τόσο την γεωγραφική της παρουσία όσο και τις επενδυτικές λύσεις που παρέχει καθώς και η ισχυρή προσήλωσή μας στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της ενεργής διαχείρισης είναι ισχυρά assets που θα μας βοηθήσουν να προάγουμε την AXA IM”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Gerald Harlin.

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Harlin θα διατηρήσει τον τίτλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΑΧΑ, ενώ θα μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες του Γενικού Οικονομικού Διευθυντή στον Etienne Bouas-Laurent στο τέλος του έτους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*