back to top
27.9 C
Athens
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026

Η INTERAMERICAN «σύμμαχος ζωής» και στη διαχείριση χρονίων νόσων 

Προσανατολισμένη σταθερά στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των χρονίων νόσων και στο πλαίσιο της αποστολής της για καλή υγεία και ευζωία, η INTERAMERICAN υποστηρίζει σταθερά την εκστρατεία «Με Οδηγό τον Διαβήτη», που φέτος οργανώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με κεντρικό μήνυμα «Ρύθμισε τον διαβήτη σου, προστάτεψε την καρδιά σου, ενημερώσου για τη σημασία του εμβολιασμού».  Το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που στελέχωσε την ομάδα εθελοντών, από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου επισκέφθηκε τα νησιά του Αργοσαρωνικού: Σαλαμίνα, Μέθανα, Ύδρα, Σπέτσες, Πόρο, Αγκίστρι και Αίγινα, αναπτύσσοντας με παρουσιάσεις και διανομή εντύπου πληροφοριακού υλικού μια καμπάνια διαφώτισης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις με στόχο τη διάγνωση περιστατικών και, όπως διαπιστώθηκε σε δείγμα 650 ατόμων που εξετάστηκαν, σε 15 περιπτώσεις η νόσος δεν είχε διαγνωστεί. Εντοπίστηκαν περιστατικά με διαβήτη που δεν ήταν ρυθμισμένος (με αυξημένες τιμές σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης), καθώς και με έλκη άκρου ποδός, που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης (4 περιστατικά) ή καθαρισμού των μη βιώσιμων ιστών (56 περιστατικά).

- Advertisement -

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN, παράλληλα με την υποστηρικτική συνδρομή της στην εκστρατεία «Με Οδηγό τον Διαβήτη», έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα για τον υγιεινό τρόπο ζωής και την πρόληψη, με σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων και άλλων πρωτοβουλιών. Ειδικότερα, καθοριστικός για την πρόληψη σοβαρών και χρονίων νόσων -και κατ’ εξοχήν του σακχαρώδους διαβήτη- είναι ο ρόλος της σωματικής δραστηριότητας και της ελεγχόμενης, προγραμματισμένης διατροφής. Στο οικοσύστημα υγείας, που η εταιρεία δημιουργεί στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής, εγγράφονται και έχουν ξεκινήσει από φέτος θεματικά webinars διατροφής ανοικτά στο κοινό, ενώ διανέμεται και η μηνιαία έκδοση «YouBewell» με θέματα υγείας, ειδικά για τους πελάτες ασφαλισμένους. Η INTERAMERICAN οργανώνει, επίσης, για την εταιρική κοινωνία του ανθρώπινου δυναμικού της σεμινάρια τόσο για τη σωστή διατροφή όσο και για τη διακοπή του καπνίσματος, με πολύ θετικά αποτελέσματα ανταπόκρισης των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Στο βήμα του MDRT DAY 2026 η Μαρία Σεβαστάκη – Η ηγεσία στο επίκεντρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Το MDRT DAY by MCC Hellas 2026 θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Aldemar Olympian Village

Υποτροφία της Interamerican για νέους από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Μια πρωτοβουλία που συνδέει την εκπαίδευση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη υλοποιεί για 2η χρονιά ο Όμιλος, σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Με Digital Insurance Hub η INTERLIFE αναβαθμίζει την ψηφιακή εμπειρία συνεργατών και ασφαλισμένων

Μέσω συμφωνίας με την COGNITY η ασφαλιστική επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πληροφοριακών της συστημάτων

Ομόλογο συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ από την Εθνική Ασφαλιστική με επιτόκιο 7,25%

Οι δύο νέες εκδόσεις αντικαθιστούν παλαιό ομόλογο της ΕΤΕ και στόχο έχουν να ενισχύσουν τα κεφάλαια Tier I και ΙΙ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market