back to top
11.6 C
Athens
Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοποριακό TEDx για τις πωλήσεις από την INTERAMERICAN

Σε νέες ιδέες ανάπτυξης της συμβουλευτικής πώλησης θεμελιώνει το μέλλον του εταιρικού δικτύου της στις πωλήσεις η INTERAMERICAN. Στο πλαίσιο αυτό, έχει σχεδιασθεί και ξεκίνησε πρόσφατα, ο θεσμός ενός διαλόγου και επίδρασης, τύπου TEDx,  που προβάλλει πρότυπα διαμεσολάβησης μέσω προσωπικών ιστοριών επιτυχημένης εξέλιξης και σταδιοδρομίας. Τα «Sales Talks», που ξεκίνησε η εταιρεία, στοχεύουν στην αξιοποίηση του αποθέματος της γνώσης που έχει αναπτυχθεί και έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα μεταξύ επιλέκτων συνεργατών, διαφορετικών γενεών. Ο θεσμός θα δώσει μία σειρά συζητήσεων και διάδοσης ιδεών κατά την οποία ασφαλιστικοί σύμβουλοι θα μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις, τις φιλοδοξίες και το όραμά τους, αποτελώντας πρόσωπα έμπνευσης. Προς αυτή την κατεύθυνση, η  INTERAMERICAN αξιοποιεί, αφ’ ενός,  το μεγάλο «βάθος» του δικτύου της  που χαρακτηρίζεται από τη μακρά παράδοση -το κατ’ αποκλειστικότητα εταιρικό δίκτυο agency με ιστορία 50 ετών έχει αναδείξει εξαιρετικούς μέντορες των πωλήσεων- και αφ’ ετέρου, από τη νεωτεριστική αντίληψη και τη σύγχρονη ασφαλιστική κουλτούρα της νέας γενιάς των συνεργατών της εταιρείας.

H πρώτη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της INTERAMERICAN, ήταν αφιερωμένη στους νέους ασφαλιστικούς συμβούλους που έχουν ενταχθεί στην εταιρεία κατά την τελευταία διετία. Συμμετείχαν 60 νέοι συνεργάτες, που πήραν ουσιαστική τροφοδοσία από τέσσερεις ομιλητές με ενδιαφέρουσα επαγγελματική διαδρομή στις πωλήσεις. Οι εστιάσεις ανέδειξαν την επιμονή στον στόχο, την αξία της καθοδήγησης και της διαφοροποίησης/μοναδικότητας, την αυτο-βελτίωση, το προσωπικό «στίγμα» και την αγάπη για το ασφαλιστικό επάγγελμα, τη σημασία της συνεχούς κατάρτισης, την αυτο-οργάνωση, τη λειτουργία της συναισθηματικής νοημοσύνης και ακόμη, την καθοριστική βαρύτητα της ιδιωτικής ασφάλισης για την ποιότητα ζωής, στη βάση της αποστολής της INTERAMERICAN «να κάνει τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα».

- Advertisement -
1. Οι ομιλητές συνεργάτες Γ. Χατζάκης, Λ. Γαλαθιανάκης, Μ. Παπαγιαννάκη και Λ. Τουρνατζής, με τον Μ. Κούτη, διευθυντή πωλήσεων του εταιρικού δικτύου

Αυτοπαρουσιάστηκαν και ανέπτυξαν την επαγγελματική προσωπικότητά τους οι επιτυχημένοι συνεργάτες:

  • Μαρία Παπαγιαννάκη (γραφείο πωλήσεων Κ. Μαθιούδη), μόλις 2 ετών ασφαλιστική σύμβουλος, που πέρασε αποφασιστικά από τη θεατρική σκηνή στον ασφαλιστικό στίβο.
  • Γιάννης Χατζάκης (διοικητικό γραφείο Αργυρούπολης), με οικονομικές σπουδές, σταδιοδρομία υψηλών επιδόσεων επί 22 έτη και ιδιαίτερη εμπειρία αδιάλειπτης παρουσίας στα ετήσια συνέδρια του παγκόσμιου οργανισμού ασφαλιστικών συμβούλων «Million Dollar Round Table» (MDRT), πρόεδρος και τουΤαμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Συνεργατών της INTERAMERICAN.
  • Λευτέρης Γαλαθιανάκης (γραφείο πωλήσεων Γ. Ταμβάκου), με 4 χρόνια ανοδικής ασφαλιστικής δραστηριότητας, όπου πέρασε αφήνοντας τη φυσική επιστήμη που σπούδασε.
  • Λουκάς Τουρνατζής (γραφείο πωλήσεων Β. Βασιλόπουλου), μετά από σπουδές ναυπηγικής, έκτισε ασφαλιστική εμπειρία 28 ετών και επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα – και αυτός, τακτικά παρών στα συνέδρια του MDRT.

Στην εκδήλωση μίλησαν για τη δημιουργική δυναμική της αλληλεπίδρασης μεταξύ συνεργατών και την υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία στους διαμεσολαβητές και οι Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων & marketing και Μανώλης Κούτης, διευθυντής πωλήσεων δικτύου agency, που συντόνισε την εκδήλωση.

- Advertisement -

Τα «Sales Talks» αποτελούν ένα σπόνδυλο στη σύνθετη μέριμνα της INTERAMERICAN για τη δημιουργία ενός νέου, πρότυπου περιβάλλοντος για τους νέους συνεργάτες, που ξεκινά από την προετοιμασία για την πιστοποίησή τους και προχωρεί με εκπαιδευτικά εργαστήρια πρώτου και δεύτερου επιπέδου για ανάπτυξη δεξιοτήτων με σύγχρονες και καινοτόμους εκπαιδευτικές μεθόδους. Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει χρηματοδοτικά στο επίπεδο της ανταμοιβής την πρώτη διετία κάθε νέου συνεργάτη, δημιουργώντας έτσι μια αρχική, σταθερή βάση για την επαγγελματική ένταξη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interamerican Open Day: Άνοιγμα καριέρας στον ασφαλιστικό κλάδο

Η εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνεται τόσο σε νέους επαγγελματίες όσο και σε άτομα που σκέφτονται αλλαγή καριέρας

Ο ασφαλιστικός κλάδος στην κορυφή: Τι μας λένε τα κέρδη του 2024

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι η αύξηση των κερδών, αλλά η διατήρησή τους και η επέκταση σε νέες ανάγκες, ενώ μάλιστα η διεθνής οικονομία παραμένει αβέβαιη

ICAP CRIF: Αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές του 2024

Με σωρευτικά κέρδη ύψους €336,6 εκατ., κάλυψαν το 78,2% των συνολικών EBITDA του κλάδου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: 1η Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια στην Αττική

Παράλληλα, η Πλατεία Δημαρχείου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετονομάζεται σε Πλατεία Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια

Η HDI παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία «Climate Risk Consulting Service»

Mια επιστημονική λύση πρόγνωσης νέας γενιάς, που αξιοποιεί την ΤΝ και τα πιο σύγχρονα γεωχωρικά εργαλεία της εταιρείας

Η ανατροφή ενός παιδιού στην Ελλάδα: Κόστος, προκλήσεις και ο ρόλος του οικονομικού σχεδιασμού

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Generali Greece, το συγκεκριμένο κόστος μέχρι την ενηλικίωση αγγίζει κατά μέσο όρο τις 233.000 ευρώ

Νέο εξ αποστάσεως πρόγραμμα προετοιμασίας ασφαλιστικών πρακτόρων από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να προετοιμαστούν οργανωμένα και αποτελεσματικά για τις εξετάσεις πιστοποίησης του Φεβρουαρίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: 1η Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια στην Αττική

Παράλληλα, η Πλατεία Δημαρχείου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετονομάζεται σε Πλατεία Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια

Τερέζα Σκαρλάτου: «Η Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων από την Allianz Trade προσφέρει στις επιχειρήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται» 

Η CEO της Allianz Trade αποκαλύπτει στο «IW» μια φιλοσοφία ηγεσίας που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνεργασία αλλά και στη δύναμη των δεδομένων

Τι διαβλέπει η Munich Re, τα στραβοπατήματα

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτική των ΗΠΑ – Προβλέψεις για Ευρώπη, Κίνα αλλά και τεχνολογικές μετοχές

Η HDI παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία «Climate Risk Consulting Service»

Mια επιστημονική λύση πρόγνωσης νέας γενιάς, που αξιοποιεί την ΤΝ και τα πιο σύγχρονα γεωχωρικά εργαλεία της εταιρείας

Η ανατροφή ενός παιδιού στην Ελλάδα: Κόστος, προκλήσεις και ο ρόλος του οικονομικού σχεδιασμού

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Generali Greece, το συγκεκριμένο κόστος μέχρι την ενηλικίωση αγγίζει κατά μέσο όρο τις 233.000 ευρώ