Πρόσοψη γραφείου της Generali

Ισχυρότερη παρουσία στη ρωσική αγορά επιδιώκει η Generali

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τα σχέδια της Generali για περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας της Generali στην Ρωσία (όπου ήδη έχει ισχυρή θέση) αλλά και σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ανέλυσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Russia & CIS, Giorgio Callegari, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Interfax.

Σημειώνεται ότι η Generali απέκτησε ισχυρό «πάτημα» στη ρωσική ασφαλιστική αγορά το 2013 δια της εξαγοράς του 38,5% της ρωσικής ασφαλιστικής INGOSSTRAKH, ενώ πέρυσι ο ιταλικός όμιλος άνοιξε Γραφείο Αντιπροσωπείας στη Μόσχα.

Όπως δήλωσε ο κ. Callegari, «Η Generali έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στη ρωσική αγορά…Αν εξετάσει κανείς όλους τους δείκτες για  τα περιθώρια ανάπτυξης της ασφαλιστικής βιομηχανίας –περιλαμβανομένης και της διείσδυσης των ασφαλιστικών υπηρεσιών-  θα δει ότι είναι μικρότεροι στη Ρωσία από ότι σε άλλες χώρες. Για τον λόγο αυτό, πιστεύουμε ότι έχουμε μεγάλες προοπτικές στην Ανατολική Ευρώπη κι η Ρωσία είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά, με δεδομένο το μέγεθός της και τα δημογραφικά της χαρακτηριστικά».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια από τις βασικές του αρμοδιότητες είναι να χαρτογραφήσει τις προοπτικές ανάπτυξης της Generali σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, κάνοντας ειδική μνεία στη Λευκορωσία,  την Αρμενία, την Γεωργία, την Ουκρανία, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.

«Μέχρι στιγμής, οι μόνες χώρες που δεν έχουμε αναλύσει είναι το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Αζερμπαϊτζάν. Κατά την γνώμη μου, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν είναι οι πιο ελκυστικές από τις αναδυόμενες αγορές της περιοχής. Ωστόσο,η  επέκταση στη ρωσική αγορά αποτελεί προτεραιότητα και προηγείται της διείσδυσης σε άλλες χώρες…»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*