Στρατηγική συνεργασία Ιατρικού Αθηνών με Hellenic American Leadership Council

Στρατηγική συνεργασία σύναψαν ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το Hellenic American Leadership Council (HALC), έπειτα από ιδιαίτερα παραγωγικές συναντήσεις σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Αθήνα.

Η συνεργασία του Ιατρικού με το HALC έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας «Υγεία στην Πατρίδα», του ιδιαίτερα πετυχημένου διεθνούς προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου. Το πρόγραμμα προσφέρει υψηλή εξυπηρέτηση και εύκολη πρόσβαση σε κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες στους Έλληνες της διασποράς κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στην Ελλάδα, με διευκολύνσεις, δωρεάν υπηρεσίες και σημαντικά προνόμια σε όλο το δίκτυο των κλινικών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η δράση «Υγεία στην Πατρίδα» αποτελεί, παράλληλα, φόρο τιμής στο Βασίλη Αποστολόπουλο, πατέρα του ιδρυτή του Ομίλου, που έζησε επί σειρά ετών στην Αμερική και αποτέλεσε μέρος της ομογένειας, αλλά, και μία συμβολική αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς της ελληνικής διασποράς στον Ελληνισμό και το εθνικό συμφέρον.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της δράσης, αλλά, και μίας σημαντικής ευρύτερης συζήτησης για τα περιθώρια στρατηγικής εμβάθυνσης των σχέσεων των Ελληνικών επιχειρήσεων και του ομογενειακού Ελληνισμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, και ο επικεφαλής του HALC, κ. Έντι Ζεμενίδης, είχαν σειρά συναντήσεων. Κοινός παρονομαστής υπήρξε η ανάγκη ενός συνολικού επαναπροσδιορισμού των σχέσεων Ελλάδος και ομογένειας, στη βάση σωστών «business plans», «win-win συνεργασιών» και δημιουργίας υπεραξιών, τόσο για τα επενδυτικά σχήματα, όσο και για τη χώρα.

Επισημάνθηκε, επίσης, πως η διασπορά αποτελεί πράγματι ένα τεράστιο πλούτο για την Ελλάδα, αλλά, ταυτόχρονα, οι άξονες της συνεργασίας πρέπει να είναι διαρκείς, διαχρονικοί και αξιόπιστοι. Η ταύτιση συμφερόντων, το κοινό όραμα, οι κοινές αξίες και η συναντίληψη στα εθνικά θέματα, οφείλει να είναι η πυξίδα μας.

Στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της συνεργασίας με το HALC, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσέφερε μία ειδική κάρτα προνομίων στα εγγεγραμμένα μέλη του HALC, με σημαντικά πρόσθετα οφέλη, την οποία διένειμε η διοίκηση του HALC στα μέλη της, για να διευκολύνει, μεταξύ άλλων, και τα κύματα των καλοκαιρινών επισκεπτών της ομογένειας. Το HALC, με τη σειρά του, αναγνώρισε τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ως ιατρικό του partner στην Ελλάδα και ανακοίνωσε την ίδρυση ειδικής επιτροπής για το «Health Travel & Healthcare in Greece», με επικεφαλής της επιτροπής το Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο και Αντιπρόεδρο τον ιατρό κ. Τσιάμπα.

Μεταξύ άλλων, η κάρτα προβλέπει δωρεάν επισκέψεις σε ιατρούς, δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη 24/07, σειρά δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων και ελέγχους προληπτικού χαρακτήρα, καθώς και, μία μεγάλη λίστα σημαντικών προνομίων, διευκολύνσεων αλλά και μεγάλων εκπτώσεων σε μία σειρά ιατρικών υπηρεσιών – διαθέσιμες σε όλο το δίκτυο των κλινικών του Ομίλου Ιατρικού στην Αθήνα και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος είναι, είτε κάποιος ταξιδεύει για δουλειά, είτε για προσωπικούς λόγους, είτε για διακοπές, να αισθάνεται την ασφάλεια πως ό,τι και να του συμβεί, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή από την στιγμή που προσγειώνεται στην Ελλάδα, θα έχει τον κορυφαίο ιατρικό Όμιλο της χώρας, «on standby», στο πλευρό του.

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, «με ένα τηλέφωνο, στον ειδικό αριθμό, αποκτάτε ‘real time’ πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και επείγουσα μεταφορά. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι, από σήμερα, στο πλευρό του HALC, όλων των μελών σας, αλλά και, με το ‘Υγεία στην Πατρίδα’, δίπλα σε όλη τη διασπορά και τον ομογενειακό Ελληνισμό».

Ο Δρ. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Ζεμενίδη για τη συνεργασία και δεσμεύθηκε πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις πρωτοβουλίες του HALC για την προαγωγή του εθνικού συμφέροντος στις ΗΠΑ. Αντίστοιχα, ο κ. Ζεμενίδης ευχαρίστησε θερμά τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών για την πρωτοβουλία του, αλλά, και για τα ειδικά προνόμια για το HALC και δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει ευρύτατα τις «πολύτιμες δράσεις του Ομίλου» που συμβάλλουν στην αλλαγή παραδείγματος στις σχέσεις του ελληνικού επιχειρείν και της ομογένειας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*