back to top
24.9 C
Athens
Πέμπτη 30 Απριλίου 2026

Αποχώρησε αιφνιδίως ο CEO της NN Group – «Μετακομίζει» στην Αegon

Όπως ανακοίνωσε, χθες, ο Ολλανδικός Ασφαλιστικός Όμιλος ΝΝ Group το εποπτικό  συμβούλιο προτίθεται να διορίσει τον David Knibbe ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας. Ο David Knibbe, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της NN Netherlands, διαδέχεται τον Lard Friese, ο οποίος από τις 12 Αυγούστου 2019, παραιτήθηκε από μέλος και πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του NN Group, για να συμμετάσχει στην Aegon.

Ο διορισμός του David Knibbe υπόκειται στην έγκριση της Ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας. Εάν εγκριθεί, ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2019, μετά από γνωστοποίηση στη Γενική Συνέλευση της Ομάδας NN σε έκτακτη γενική συνέλευση (EGM) που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

- Advertisement -

Ο David Cole, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της NN Group δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Lard προσχώρησε στην εταιρεία το 2008 ως CEO της Nationale-Nederlanden στις Κάτω Χώρες και εντάχθηκε στην Ασφαλιστική Διοίκηση της ING το 2011 με ευθύνη για τις ευρωπαϊκές και ασιατικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις της. Ο Lard διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου NN το 2014. Με τα χρόνια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά κύρια στον  διαχωρισμό από την ING Group.

Η προσπάθειά του και η εστίαση στην απόδοση, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του να εξυπηρετήσει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της εταιρείας, ήταν σημαντικά για τη διαμόρφωση του NN Group ως ισχυρού διεθνούς παίκτη που είναι σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και για λογαριασμό του Εποπτικού Συμβουλίου, του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων του Ομίλου NN, για τη συμβολή του στην εταιρεία. Έχουμε μια σωστή διαδικασία διαδοχής και με τον προβλεπόμενο διορισμό του David Knibbe βρήκαμε έναν εξαιρετικό διάδοχο μέσα από την εταιρεία.”

- Advertisement -

Ο David Knibbe, όπως αναφέρει και το asfalisinet.gr που προτείνεται ως νέος CEO του ομίλου, σε δηλώσεις του τόνισε: “Είναι τιμή  η πρόταση να είμαι ο επόμενος CEO της NN Group. Η NN είναι μια ισχυρή διεθνής εταιρεία, η οποία οδηγείται από ταλαντούχους ανθρώπους που επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους ενδιαφερόμενους.”

Aξίζει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση του Lard Friese ήταν αιφνιδιαστική και πρωτότυπη για το γεγονός ότι ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η προσχώρηση του στην Aegon, που θεωρείται ως ο κυριότερος ανταγωνιστής του NN Group στην Ολλανδία.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

NN Group: Ισχυρές επιδόσεις, ισχυρή παράδοση και το 2024

Ο όμιλος NN Group συνέχισε να πετυχαίνει ισχυρές επιδόσεις και το 2024. Το λειτουργικό αποτέλεσμα σε όλο το έτος αυξήθηκε στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ,

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Φιλίππα Μιχάλη: Οι προοπτικές για το 2025 είναι θετικές, όμως η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι υπασφαλισμένοι

«Ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κλάδου μας αποτελούν τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

NN Group: Εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας του David Knibbe

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων του NN Group N.V., στις 2/6, ενέκρινε όλες τις προτάσεις της ημερήσιας διάταξης της ετήσιας γενικής συνέλευσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Αllianz Trade: Πόσο θα αυξήσει η κρίση στη Μ. Ανατολή τον κίνδυνο μη πληρωμής για τις επιχειρήσεις;

Επικαιροποιημένες προβλέψεις για τα έτη 2026 και 2027 δημοσιεύει η ασφαλιστική πιστώσεων στην τελευταία της «Έκθεση Αφερεγγυότητας»

Aon: Η κλιματική μεταβλητότητα επηρεάζει ολοένα περισσότερο τα μοντέλα των ασφαλιστών

Τα ευρήματα της έκθεσης CCI υπογραμμίζουν την κλίμακα των κενών προστασίας και τη σημασία της επανεξέτασης των στρατηγικών ανθεκτικότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συμπληρωματικές συντάξεις: Η ΕΑΔΕ ενημέρωσε τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για τις θέσεις της BIPAR

Ενόψει της συνεδρίασης της ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

50 Χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τους ομιλητές και τις θεματικές ενότητες του επετειακού συνεδρίου

Στις 12 Μαΐου στο Divani Caravel, με δυνατότητα online παρακολούθησης, μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+, και δωρεάν συμμετοχής κατόπιν εγγραφής

Μουντιάλ 2026: Προειδοποίηση για αύξηση περιστατικών διαδικτυακής απάτης με πλαστά εισιτήρια και κακόβουλα emails

H Kaspersky ρίχνει φως στις μεθόδους των κυβερνοεγκληματιών και προτείνει τρόπους προφύλαξης