Η νέα αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Η Θεανώ Καρποδίνη είναι η νέα αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Με σπουδές και πλούσια εμπειρία στη διοίκηση και τον χρηματοοικονομικό έλεγχο φορέων, η κ. Καρποδίνη αναμένεται να εφαρμόσει τα σχέδια της κυβέρνησης για «διοικητική κανονικότητα» στον Οργανισμό.

Η επιλογή της κ. Καρποδίνη είναι ενδεικτική του νέου πλαισίου διοίκησης που επιδιώκει να εφαρμόσει η Αριστοτέλους στον ΕΟΠΥΥ. Ο Υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στον Οργανισμό επανέλαβε τη σημασία της βιωσιμότητας και αποδοτικότητας του Φορέα, κατακρίνοντας την απουσία βασικών εργαλείων διοίκησης όπως ο ισολογισμός.

Η κα Καρποδίνη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη λογιστική και χρηματοδότηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Διαθέτει εμπειρία διοίκησης δεκαεφτά ετών, τόσο στον ιδιωτικό τομέα ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων, όσο και στη δημόσια διοίκηση τα τελευταία δέκα χρόνια ως ειδική σύμβουλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών. Κυρίως, όμως, έχει ασχοληθεί με τον χρηματοοικονομικό έλεγχο ΑΕ, ισολογισμών-απολογισμών φορέων του Δημοσίου, ενώ είχε την ευθύνη του Προγράμματος Εξόφλησης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών Φορέων Γενικής Κυβέρνησης 2012-2014 ως ειδικός σύμβουλος του ΓΛΚ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*