back to top
20 C
Athens
Δευτέρα 4 Μαΐου 2026

INTERAMERICAN χορηγός της Εθνικής Ομάδας  στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Αστέγων

Στο Κάρντιφ της Ουαλίας διεξήχθη φέτος το καθιερωμένο, ετήσιο παγκόσμιο τουρνουά αστέγων και η INTERAMERICAN, που υποστηρίζει αδιάλειπτα εδώ και 13 χρόνια την ελληνική συμμετοχή, ήταν και πάλι χορηγός ασφάλισης της αποστολής. Τα 10 άτομα της ελληνικής Ομάδας Αστέγων -ποδοσφαιριστές και συνοδοί- είχαν από την εταιρεία τη δωρεάν παροχή κάλυψης για υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και ασφάλιση ζωής από ατύχημα, καθώς και αστική ευθύνη έναντι τρίτων.

Το τουρνουά street soccer, που οργανώθηκε από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, αποτελεί θεσμό παγκόσμιας απήχησης και στη φετινή συνάντηση συμμετείχαν ομάδες από 44 χώρες, που ένωσαν τη φωνή τους κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, των διακρίσεων και της φτώχειας. Η πολυετής καμπάνια της ελληνικής συμμετοχής, που υλοποιείται από τη ΜΚΟ «Διογένης» με κεντρικό μήνυμα «Γκολ στη Φτώχεια», έχει βρει στην INTERAMERICAN ένα σταθερό «συμπαίκτη» για την ανάδειξη αυτού του μείζονος κοινωνικού ζητήματος. Με την καμπάνια υποστηρίζεται στη χώρα μας η δημιουργία συνθηκών κοινωνικής ενσωμάτωσης και αξιοπρεπούς διαβίωσης αστέγων, απόρων, ανέργων και προσφύγων. ´Ατομα με αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν μέλη και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων, που διακρίνεται στα γήπεδα του παγκόσμιου τουρνουά, έχοντας κατακτήσει μάλιστα κατ’ επανάληψη το κύπελλο ήθους.

- Advertisement -

Η INTERAMERICAN, ως κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός, συνεργάζεται -για τον ίδιο σκοπό και στο πλαίσιο της υιοθέτησης του Στόχου 1 για την «Αντιμετώπιση της Φτώχειας» (17 Sustainable Development Goals του Ο.Η.Ε. – Ατζέντα 2030)- με τη ΜΚΟ «Διογένης», σε ένα ευρύτερο φάσμα πρωτοβουλίων. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει:

 

- Advertisement -
  • Την υποστήριξη του περιοδικού δρόμου «σχεδία», για τη διανομή του οποίου η εταιρεία παρέχει τακτικά πόστο στους δικούς της χώρους εργασίας, ενθαρρύνοντας τη συνδρομή των εργαζομένων της. Στους χώρους της εταιρείας, από το 2014 έως σήμερα έχουν πωληθεί περισσότερα από 3.000 τεύχη. Επιπλέον, εργαζόμενοι και στελέχη της INTERAMERICAN συμμετέχουν στην καμπάνια «Γίνε κι εσύ πωλητής της σχεδίας για μια ώρα», φορώντας το κόκκινο γιλέκο του πωλητή του περιοδικού στους δρόμους.

 

  • Τη δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη του πολυχώρου «σχεδία home», που ξεκίνησε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας ως καφέ-εστιατόριο, με εργαζόμενους από τις ευπαθείς ομάδες, που εκπαιδεύθηκαν σχετικά. Ο χώρος λειτουργεί και ως βάση του εργαστηρίου «σχεδία art», για την κατασκευή χειροτεχνημάτων και χρηστικών αντικειμένων από αστέγους και απόρους, με χρήση χαρτιού από τα ανακυκλούμενα αντίτυπα του περιοδικού.

 

  • Τη φιλοξενία bazaar για την πώληση των ειδών στα γραφεία της εταιρείας.

 

  • Τη συμπληρωματική οικονομική υποστήριξη της ΜΚΟ «Διογένης» από την εταιρεία, με την απόδοση του οικονομικού επάθλου που η INTERAMERICAN έχει κατακτήσει επί τρία συνεχή χρόνια (2017, 2018, 2019) ως πρωταθλήτρια του ασφαλιστικού ποδοσφαιρικού τουρνουά, το οποίο οργανώνει ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών (Σ.Ε.Σ.Α.Ε.).

 

Επισημαίνεται ότι ο ΜΚΟ «Διογένης» αξιολογείται με την υψηλότερη βαθμολογία (10) με βάση τους πίνακες οικονομικής επίδοσης του Charity Navigator, διεθνούς κύρους αξιολογητή φιλανθρωπικών οργανώσεων και δομών αλληλεγγύης, δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, ενώ για κάθε 1 ευρώ που δαπανά δημιουργείται περίπου πενταπλάσια αξία από τις δραστηριότητές της για την ελληνική οικονομία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Interamerican AI-Marketing Brand της Χρονιάς

Στ. Φαλκονάκης: «Για εμάς, το ΑΙ δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά ο καταλύτης που μετασχηματίζει ριζικά την εμπειρία του πελάτη»

Πολυϊατρεία Medifirst: Προϊόν της Χρονιάς για το ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας υγείας

Γ. Βελιώτης: «Οι μονάδες υγείας Medifirst αναπτύσσουν ένα πρότυπο μοντέλο λειτουργίας, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Η Interamerican διαμόρφωσε τον διάλογο για την ανθεκτικότητα και τον μετασχηματισμό στο DEF26

Μέσα από 4 κομβικές ενότητες, ο όμιλος ανέδειξε σύγχρονες προσεγγίσεις γύρω από τη διαχείριση κινδύνων, την πρόληψη, την ΤΝ και την ηγεσία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΤΕ-Allianz: Ολοκληρώνεται η εξαγορά, σχέδια για αλλαγές στην οργάνωση

Κερδοφορία άνω του 1 δισ. για την τράπεζα και σχέδια για νέα προϊόντα bancassurance

Η M. Király σε μια ξεχωριστή, ουσιαστική συνάντηση με τα μέλη του MDRT Hellas

Το MDRT Power Talks συνεχίζει να εδραιώνεται ως ισχυρός θεσμός φέρνοντας κοντά κορυφαίους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Επιθεώρηση Χρυσολόγου σε μόνιμη, δυναμική τροχιά επιτυχίας

Η αναπτυξιακή πορεία της Επιθεώρησης, παράδειγμα επιτυχίας για όλη την εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«αν ήξερες!»: Τι πραγματικά προσφέρουν οι ομαδικές ασφαλίσεις

Στο νέο επεισόδιο της σειράς vidcast του «IW» καλεσμένος είναι ο Άρης Τουπής, Διευθυντής Υποκαταστήματος Allianz, Σύμβουλος Στρατηγικού Κινδύνου και Ηγεσίας

14η Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΝΟΡΜΟΥ: Μια πράξη ζωής με πραγματικό αντίκτυπο

Ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να επενδύει σε πρωτοβουλίες που προάγουν την κοινωνική υπευθυνότητα και ενισχύουν το θετικό του αποτύπωμα

Mega Brokers: Καθήκοντα Chief Operations Officer αναλαμβάνει η Μαρί-Λωρ Μαμάνη

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας συνεργατών και πελατών

ΑΧΕΠΑ και «Γ. Παπανικολάου» δημιουργούν νέο Ειδικό Κέντρο για βαλβιδοπάθειες στη Θεσσαλονίκη

Η νέα δομή αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες ασθενών από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, προσφέροντας σύγχρονες, ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες

Η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία Leyton επεκτείνεται στην Ελλάδα

Παρέχει υπηρεσίες σε 50.000+ επιχειρήσεις παγκοσμίως, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε 65+ διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς