Νέο run-off της DARAG στη Γερμανία

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Λίγες ημέρες μετά τις συμφωνίες στη Μεγάλη Βρετανία, o όμιλος DARAG, leader στον κλάδο του run-off, υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση «κλειστού» χαρτοφυλακίου από την γερμανική αντασφαλιστική Schwarzmeer und Ostsee Versicherungs-Aktiengesellschaft (SOVAG).

Μάλλον δεν αποτελεί σύμπτωση ότι διευθύνων σύμβουλος της SOVAG είναι ο Arndt Gossmann, τέως επικεφαλής της DARAG έως τον Απρίλιο του 2017, ο οποίος παράλληλα με την SOVAG «τρέχει» και τη δική του επενδυτική εταιρεία, ονόματι Gossmann @ Cie.

Όπως ανακοίνωσε η DARAG, το χαρτοφυλάκιο θα μεταβιβαστεί στον γερμανικό βραχίονα του ομίλου, την DARAG Deutsche Versicherungs- und Ruckversicherungs AG, με τη συναλλαγή να τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων της γερμανικής Εποπτικής Αρχής για τον Χρηματοοικονομικό κλάδο, της BaFin.

H DARAG θα κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του χαρτοφυλακίου και θα παράσχει πλήρη βεβαιότητα, όπως απαίτησαν οι μέτοχοι της SOVAG μετά την αναδιάρθρωση της αντασφαλιστικής.

Το χαρτοφυλάκιο που μεταβιβάστηκε περιλαμβάνει ασφαλιστικά και αντασφαλιστικά συμβόλαια που αφορούν σε διάφορους κλάδους (περιουσία, μεταφορές, ασφάλειες ΙΧ, εξειδικευμένες καλύψεις κ.α.), με πελάτες από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Μάλτα, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Αυστρία.

«Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της SOVAG ταιριάζει θαυμάσια με τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια της DARAG…Η συναλλαγή αυγή αναδεικνύει την βαθιά κατανόησή μας για τις ανάγκες της γερμανικής (αντ)ασφαλιστικής αγοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου DARAG, Tom Booth, προσθέτοντας ότι «Η Γερμανία παραμένει μια πολύ σημαντική αγορά για την DARAG, καθώς υλοποιούμε την μακρόπνοη στρατηγική μας για επέκταση στην Ευρώπη και πέρα από αυτή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της SOVAG Arndt Gossmann σχολίασε από την πλευρά του ότι «Η πώληση του run-off χαρτοφυλακίου μας συνιστά μεγάλο βήμα για την αναδιάρθρωση της εταιρείας μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μεταβιβάσαμε ένα χαρτοφυλάκιο σε άριστη οικονομική κατάσταση. Η ισχύς και η αξιοπιστία της DARAG αποτέλεσαν αποφασιστικό παράγοντα για την απόφασή μας, καθώς βρήκαμε σε αυτή έναν εξαιρετικό συνεργάτη που θα διασφαλίσει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου και των εκκρεμοτήτων που το συνοδεύουν στο υψηλότερο επίπεδο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*