back to top
16.3 C
Athens
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026

INTERAMERICAN: Προηγμένη εκπαίδευση στο Financial Planning για τους συνεργάτες πωλήσεων

Ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Financial Planning για 32 συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων της INTERAMERICAN. Το πρόγραμμα ήταν εστιασμένο στη συμβουλευτική πώληση και ενίσχυσε τις δεξιότητες των ασφαλιστικών συμβούλων. Αναπτύχθηκαν τα θέματα: καλλιέργεια μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες μέσω της συναισθηματικής νοημοσύνης, καλές πρακτικές επικοινωνίας, αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας του Financial Planner και ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι βασισμένο σε διεθνείς πρακτικές.  Οι moderators των έξι εργαστηρίων είναι πιστοποιημένοι Financial Planners, με πολυετή εμπειρία σε ευρωπαϊκές αγορές.  Στην εκπαίδευση συμμετείχε η Wilma de Bruijn, γενική διευθύντρια της EURAPCO, ενός οργανισμού μεγάλων, ανεξαρτήτων ευρωπαϊκών εταιρειών αλληλασφάλισης που εμπιστεύονται περισσότεροι από 43 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες σε 21 χώρες. Η επιτυχής ολοκλήρωση της παρακολούθησης του εκπαιδευτικού  προγράμματος οδήγησε στην πιστοποίηση των συνεργατών από τον γενικό διευθυντή πωλήσεων και marketing της INTERAMERICAN, Τάσο Ηλιακόπουλο και τον διευθυντή εκπαίδευσης, Γιάννη Γιαννακόπουλο.

- Advertisement -

Το Financial Planning αποτελεί μεθοδολογία εστιασμένη στην συμβουλευτική πώληση, με σκοπό την ολοκληρωμένη, συντονισμένη και συνεχή διαχείριση των οικονομικών συμφερόντων του πελάτη. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος, μέσω ενός σωστού χρηματοοικονομικού σχεδιασμού, υποστηρίζει τον πελάτη να προσδιορίσει με ακρίβεια τους στόχους του, ώστε να καταφέρει να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες και τις επιθυμίες του.

Η INTERAMERICAN εισήγαγε πρώτη στην Ελλάδα το Financial Planning, το 1995. Από το 2008 η εταιρεία, σε συνεργασία με την ACHMEA Academy της μητρικής εταιρείας, έχει σχεδιάσει για τους συνεργάτες της το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Financial Planning, που βασίζεται στην πελατοκεντρική αντίληψη προσέγγισης και διερεύνησης των χρηματοοικονομικών – ασφαλιστικών αναγκών. Ο συνολικός αριθμός των πιστοποιημένων ασφαλιστικών συμβούλων Financial Planners της INTERAMERICAN, από το 2008 έως σήμερα, ανέρχεται σε 234.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι δύο έξυπνες κινήσεις της Interamerican

Είδε η Interamerican / Anytime  ότι οι πωλήσεις συμβολαίων αυτοκινήτου σε λίγο θα μεταφερθούν πάνω στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες και σχεδιάζει το νέο της αναπτυξιακό πλάνο.

Νέο πλαίσιο συνεργασίας ασφαλιστικών και ιδιωτικών νοσοκομείων ζητά ο Γιάννης Καντώρος

Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία, την εφαρμογή του μοντέλου 3G και τη διεύρυνση της πρόσβασης

Στην ανώτατη κατηγορία του ESG Transparency Index ο Όμιλος Interamerican

Στην ανώτατη κατηγορία Pioneers (Platinum) του ESG Transparency Index διακρίθηκε ο Όμιλος Interamerican, σε μια αξιολόγηση που εστιάζει στη διαφάνεια

Η Interamerican ανοίγει τις πόρτες της στους νέους επαγγελματίες μέσα από τα Business Days 2026

Στον κόσμο της ασφάλισης, της τεχνολογίας και των δεδομένων στρέφει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς επαγγελματιών η Interamerican

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

ERGO: Έκπτωση 10% στις προληπτικές εξετάσεις μαστού για τις ασφαλισμένες της

Στην πρόληψη και την έγκαιρη ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού εστιάζει η ERGO Hellas, δίνοντας στις ασφαλισμένες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η ασφαλιστική αγορά με διοργανωτή το Ε.Ε.Θ

Όσα ειπώθηκαν στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

Allianz και Plus2Feet: Το “Walking Together” συνεχίζει να δίνει κίνηση σε ζώα που το έχουν ανάγκη

Η Allianz και η Plus2Feet συνεχίζουν για ακόμη μία χρονιά την κοινή τους δράση “Walking Together”, στηρίζοντας έμπρακτα αδέσποτα ζώα