Επεκτείνεται στη Σουηδία η HDI Global Specialty

Μέσω της εξαγοράς του 76% της Svedea που ασφαλίζει γιοτ, μοτοσικλέτες και… snowmobile

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ενισχύει την παρουσία της στην Σουηδία η HDI Global Specialty SE, κοινοπραξία του γερμανικού αντασφαλιστικού ομίλου Hannover Re και της πρωτασφαλιστικής HDI Global SE, μέσω της εξαγοράς της σουηδικής Svedea AB, Managing General Agent (MGA) που είναι από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στις ασφαλίσεις γιοτ, μοτοσικλετών και snowmobileστη σκανδιναβική χώρα. Η Svedea έχει 250.000 πελάτες και παραγωγή ασφαλίστρων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η HDI Global Specialty απέκτησε το 76,5% των μετοχών της Svedea, με επιλογή για την εξαγορά του υπολοίπου στο τέλος του 2021. Η τιμή αγοράς δεν ανακοινώθηκε. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του deal, πρόκειται για στρατηγική εξαγορά που θα έχει θετική συνεισφορά στην κερδοφορία της γερμανικής εταιρείας και το αναπτυξιακό της προφίλ.

«H Svedeaείναι ένα πολύ ισχυρό brandστη Σουηδία και αποτελεί μια ιδανική πλατφόρμα διανομής για την HDI Global Specialty. Η απόκτηση μιας καθετοποιημένης MGAμας επιτρέπει να χτίσουμε πάνω στο μερίδιο αγοράς της, στην εξαιρετική πελατειακή της βάση και την ευρεία γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων», δήλωσε ο Ralph Beuter,  Διευθύνων Σύμβουλος της HDI Global Specialty.

O ομόλόγός του της Svedea Par Petterson πρόσθεσε από την πλευρά του ότι «Αποτελεί προνόμιο για εμάς να δημιουργήσουμε μια νέα, εξειδικευμένη ασφαλιστική στη Σουηδία ως μέρος του ομίλου Hannover Re. Είμαι πεπεισμένος ότι, μαζί με την HDI Global Specialty, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να διατηρήσουμε την πρωταγωνιστική μας θέση στην αγορά εξειδικευμένων ασφαλίσεων της Σουηδίας».

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*