Οι κατευθυντήριες Κ. Μητσοτάκη στον Γ. Βρούτση

Τις κατευθυντήριες γραμμές  για το υπουργείο Εργασίας που ανέλαβε ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε επιγραμματικά σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης απαρίθμησε όλες τις προτεραιότητες για κάθε υπουργείο και σχετικά με το χαρτοφυλάκιο στο υπ.  Εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πάνω από όλα πρέπει να υπάρξει τήρηση και σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων, επαναφορά της μεσαίας τάξης

«Ζήτησα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας. Καμία απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Oι 12 βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης:

– Ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις.

– Αξία στην ακίνητη περιουσία.

– Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα.

– Κοινωνική συνοχή και αληλλεγγύη.

– Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό. Σημείωσε ότι αύριο θα επίσκεφθεί το υπουργείο Παιδείας για να συζητήσουμε το σχέδιο για το μέλλον της εκπαίδευσης.

– Ποιοτική δημόσια υγεία.

– Νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ κράτους, εργαζομένων και επιχειρήσεων.

– Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη.

– Προστασία του περιβάλλοντος.

– Σύγχρονο ψηφιακό κράτος.

– Νέο μοντέλο πολιτισμού.

– Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε την επικοινωνία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*