back to top
21.6 C
Athens
Πέμπτη 14 Μαΐου 2026

Ανακατατάξεις με… άρωμα γυναίκας στην Zurich Insurance

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Άρωμα γυναίκας έχουν οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα της ελβετικής ασφαλιστικής Zurich Insurance: Λίγες ημέρες πριν, παραιτήθηκε αιφνίδια η υπεύθυνη για τις αγορές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), Amanda Blanc, μόλις οκτώ μήνες αφότου είχε αναλάβει καθήκοντα. Οι λόγοι της παραίτησής της δεν ανακοινώθηκαν, αλλά οι….κακές γλώσσες λένε ότι συγκρούστηκε με τον ισχυρό άνδρα του ομίλου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Mario Greco. Αυτό σημαίνει ότι η κ. Blanc χάνει αυτόματα και την προεδρία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Βρετανίας (ΑΒΙ), που κατείχε εκ της θέσεώς της στην Zurich.

- Advertisement -

Διάδοχος της κ. Blanc θα είναι η Alison Martin, μέχρι πρότινος υπεύθυνη για την πολιτική ανάληψης κινδύνων του ομίλου (Group Chief Risk Officer). Όπως δήλωσε ο κ. Greco, «Η Alison είναι το κατάλληλο άτομο για τον ρόλο. Είναι μια ηγέτης με ενθουσιασμό, η οποία συνδυάζει την βαθιά τεχνογνωσία με το σωστό μείγμα πελατοκεντρισμού, διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και εμπειρίας σε θέματα πωλήσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ενισχύσει το προφίλ της εταιρείας στην περιοχή».

Η κ. Martin προσελήφθη στη Zurich Insurance τον Οκτώβριο του 2017, μετά από 14 χρόνια σταδιοδρομίας στη Swiss Re. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του κλάδου Ζωής και Υγείας διεθνώς. Κατά τη θητεία της ως Chief Risk Officer, ενίσχυσε τη διαχείριση κινδύνων σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της Zurich Insurance σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των κινδύνων που προκύπτουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ασφαλιστικής βιομηχανίας. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Munich Re και Zurich Insurance σταμάτησαν την ασφάλιση του Nord Stream 2

O Nord Stream 2 είναι ένας αγωγός που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Ο νέος αγωγός περνά δίπλα από τον ήδη ολοκληρωμένο Nord Stream και θα διπλασιάσει την ποσότητα αερίου που θα μεταφέρει μέσω της Βαλτικής, στα 110 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Zurich Insurance: Αυτοί είναι οι πιο σοβαροί κίνδυνοι την επόμενη 10ετία

Εν μέσω πλέον 2022, ο COVID-19 και οι οικονομικές και κοινωνικές του συνέπειες συνεχίζουν να αποτελούν κρίσιμη απειλή για τον κόσμο. Ποιοί όμως είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι που απειλούν όλους μας και θα έχουν το πιο σοβαρό αντίκτυπο την επόμενη δεκαετία.

Πώς θα επηρεάσει ο Covid-19 την αγορά ασφάλισης ΙΧ;

Τα σήματα από τις ΗΠΑ - Οι διαφορετικές προσεγγίσεις στην Ευρώπη - Η στροφή προς την ασφάλιση με βάση τη χρήση του ΙΧ

Αυτή είναι η «χρυσή πεντάδα» της ασφάλισης

Τη λίστα με την «χρυσή πεντάδα» των ασφαλιστικών εταιρειών καταγράφει το Marketing91 που καταγράφει τις τάσεις της αγοράς σε μια σειρά από κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ισχυρό ξεκίνημα το 2026 η Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας – Βίντεο

«Σε καλό δρόμο» προκειμένου να επαληθεύσει την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 17,4 δισ. ευρώ

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

Allianz Commercial: Ο Karol Dobias νέος Global Head of Multinational της AGCS από την 1η Ιουνίου 2026

Στέλεχος με πολυετή διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της λειτουργίας των πολυεθνικών ασφαλιστικών προγραμμάτων

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την πορεία, την εμπιστοσύνη και την εξέλιξη 70 χρόνων γιόρτασε η Απόλλων

Η επετειακή εκδήλωση της 5ης Μαΐου συγκέντρωσε 350+ συμμετέχοντες, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, εκπροσώπους του κλάδου και του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, πελάτες και συνεργάτες

O «οδικός χάρτης» των εξαγωγών σε ένα εκρηκτικό γεωπολιτικό περιβάλλον

Τα Greek Exports Forum and Awards διοργάνωσαν, για 14η συνεχή χρονιά, η ΕΝΔΥ ΟΕΥ του ΥΠΕΞ σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Συνάντηση ΠΑΝΟΡΜΟΥ με τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου

Το ΔΣ του Συνεταιρισμού σε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

10 χρόνια Health Innovation Conference: Αβέβαιη η πρόσβαση των Ελλήνων στην καινοτομία

Το επετειακό #hico26 στις 19 Μαΐου περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου ομιλίες, τοποθετήσεις και πάνελ συζήτησης – Δείτε τη θεματολογία και δηλώστε συμμετοχή

Έρευνα του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» για την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση

Δείτε την έρευνα που παρουσιάστηκε στο επετειακό συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου, καθώς και το σχετικό βίντεο