Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινά η «νέα εποχή» για τα Lloyd’s

Τα Lloyd’s σκοπεύουν να «εγκαινιάσουν» τις νέες στρατηγικές τους πρωτοβουλίες την 1η Οκτωβρίου με τα δύο πρώτα «συνδικάτα σε ένα κουτί» (Syndicate-in-a Box) ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο CEO John Neal.

Πρόκειται για ασφαλιστική λύση που προσφέρει στους καινοτόμους «παίκτες» μια ολοκληρωμένη ευκαιρία να φέρουν νέα προϊόντα και δουλειές στην αγορά. Η νέα δομή, για την οποία λίγες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές, έχει ήδη προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία.

Μιλώντας χθες στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Γενικών Διευθυντών στο Λονδίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Lloyd’s, John Neal, αποκάλυψε ότι ο Οκτώβριος αποτελεί την ημερομηνία-στόχο  για τη λειτουργία των νέων εγχειρημάτων που θα εφαρμόζουν τη λύση syndicate-in-a-box.

Παρέχοντας νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν οι συμμετέχοντες στην αγορά των Lloyd’s ή μια καινοτόμο προσέγγιση στην προμήθεια, το underwriting και τη διαχείριση των κινδύνων, τα εν λόγω εγχειρήματα θα μπορούσαν στο μέλλον να αποτελέσουν πλήρως καταξιωμένα συνδικάτα ή operators στα Lloyd’s.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος του σχεδιασμού του «Future At Lloyd’s» που παρουσιάστηκε πρόσφατα, με μέλη της McKinsey και άλλους παράγοντες της αγοράς να αναλαμβάνουν συμβουλευτικό ρόλο για στην διαμόρφωση του πλάνου πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα εποχή αλλαγών και καινοτομίας.

Ο Neal είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των Lloyd’s.

Πρόσθεσε πως αισιοδοξεί ότι ο προγραμματισμός  θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα Lloyd’s το αργότερο έως το 2020, ενώ επιθυμεί αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν σημαντικά τις προοπτικές της αγοράς.

Ο Neal δήλωσε ακόμη ότι αναγνωρίζει την ανάγκη για αυτές τις αλλαγές, καθώς οι παλαιότερες μέθοδοι της επιχειρηματικής δραστηριότητας μπορεί να μην δύνανται να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής χωρίς εκσυγχρονισμό.

Πηγή: reinsurancene.ws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*