«Αυτός είναι ο νέος κόσμος της ασφάλισης» (video)

Οι προσδοκίες των πελατών να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες από τις οποίες εξαρτάται σημαντικό μέρος της ζωής τους αποτελούν τη μεγαλύτερη επανάσταση από την έναρξη εποχής του Ίντερνετ.

Το ίδιο συμβαίνει και με την ασφάλισή τους, αναφέρει η PA Consulting Group.

Oι καταναλωτές δεν θα πρέπει να βιώνουν πλέον την ασφάλισή τους ως μία απρόσωπη, χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία.

Οι καλοί ασφαλιστές είναι εκείνοι οι οποίοι εντάσσουν τον πελάτη στο οικοσύστημά τους, γεγονός που συνεπάγεται μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των ασφαλιστικών, συμπεριλαμβανομένων της καινοτομίας και της δημιουργίας προϊόντων που θα καλύπτουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και προσδοκίες για στιγμές-«κλειδιά» στη ζωή των καταναλωτών.

Οι λειτουργίες αυτές θα πρέπει εμπεριέχουν νέες συνεργασίες με partners προκειμένου να επεκτείνεται η προσφορά υπηρεσιών.

Ομοίως, οι ασφαλιστές και οι διαμεσολαβητές θα χρειαστεί να ενισχύσουν τις ικανότητές τους και να αλλάξουν τον τρόπο που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να εντρυφήσουν στην ψηφιοποίηση και να «εξωτερικεύσουν» κεντρικές διεργασίες με τη χρήση των data και της αυτοματοποίησης.

Αυτό είναι το μέλλον του κλάδου της ασφάλισης, όπως το περιγράφει ο Scott Paton, Insurance Expert της PA Consulting Group.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο για εμάς, είναι πως το μέλλον συνδέεται με έναν κόσμο όπου ο παραδοσιακός τρόπος ασφάλισης μετατρέπεται σε μια πλατφόρμα υπηρεσιών που θα προσφέρει κάλυψη “κομμένη και ραμμένη” στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη», αναφέρει ο Paton.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*