back to top
34.4 C
Athens
Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια από την Eurolife ERB

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια διοργάνωσε η Eurolife ERB από τις 28 έως τις 31 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν τα στελέχη της Eurolife ERB από όλες τις διευθύνσεις και όλα τα τμήματα, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ως χρήστες του οδικού δικτύου.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης στην οδηγική συμπεριφορά βασίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση, έχει σχεδιαστεί από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου, έχει αναδειχθεί ως βέλτιστη πρακτική στην Ευρώπη και υλοποιείται από τους καταρτισμένους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ.

Το θεωρητικό μέρος αφορούσε βασικές αρχές οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας στο δρόμο, κάνοντας χρήση τακτικών role play, videos, βιωματικών ασκήσεων, συζήτησης και παραδειγμάτων. Στη συνέχεια, κάθε εργαζόμενος συμμετείχε στην πρακτική εκπαίδευση, για την οποία αξιοποιήθηκε προηγμένος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, όπως προσομοιωτές οδήγησης, πρόσκρουσης, μέθης, αντίδρασης και ελέγχου αντανακλαστικών, με στόχο να αναδειχτούν οι πιθανές επιπτώσεις των τροχαίων συμβάντων.

- Advertisement -

Η Eurolife ERB υλοποίησε τη βιωματική αυτή εκπαίδευση στο πλαίσιο του +πράττουμε, του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Μέσω του προγράμματος, με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις, η εταιρεία στέκεται έμπρακτα δίπλα στην ελληνική κοινωνία και υλοποιεί δράσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Για τους εργαζομένους της, η εκπαίδευση με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ήταν μια ευκαιρία να αναγνωρίσουν τη σημασία της σωστής οδικής και οδηγικής συμπεριφοράς και, μάλιστα, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και καταστάσεις.

Με την κίνηση αυτή, η Eurolife ERB υλοποίησε μια σημαντική πρωτοβουλία για την ασφάλεια των εργαζομένων της, σε μια προσπάθεια να τους ευαισθητοποιήσει ως προς την εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών ΝΔ Ελλάδος: Ξεκινά στις 17/7 η εκστρατεία DRIVE SAFE ACHAIA

Με τη συμβολή της Τροχαίας Αχαΐας και την ευγενική χορηγία της Extra Assistance, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Ο αερόσακος σώζει ζωές, αλλά χρειάζεται σωστή χρήση

Τι συμβουλεύουν ειδικοί όπως η Apeiron Insurance Project

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα – Η οδική ανευθυνότητα παραμένει καθημερινή πραγματικότητα!

Οι αριθμοί των ελέγχων δείχνουν ότι η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της. Το ερώτημα είναι αν και οι ίδιοι οι οδηγοί είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν νοοτροπία

Ασφαλιστικές αυτοκινήτου, παραβάσεις ΚΟΚ, όροι συμβολαίων

Εφόσον έχουν συνταχθεί νέοι νόμοι για ασφαλέστερη οδήγηση, οι ασφαλιστικές δεν μπορούν να προσαρμόσουν αντίστοιχα τους όρους των ασφαλιστήριων;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους

Η ERGO στο πλευρό των συνεργατών του Εταιρικού της Δικτύου με δύο ταξίδια επιβράβευσης στην Πράγα και το Καρπενήσι

Η ERGO Ασφαλιστική επιβράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους συνεργάτες του Εταιρικού της Δικτύου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους...

Infotrust Insurance Agents: Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στη νέα ιδιόκτητη έδρα 

Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία μεταφέρεται η Infotrust Insurance Agents, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στην αναπτυξιακή της πορεία και επενδύοντας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Urba360: Εντοπίστε κινδύνους πριν αυτοί εμφανιστούν

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείτε να προλαμβάνετε τους κινδύνους στον αγροδιατροφικό κλάδο..πριν αυτοί εμφανιστούν.