back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026

Εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια από την Eurolife ERB

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια διοργάνωσε η Eurolife ERB από τις 28 έως τις 31 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν τα στελέχη της Eurolife ERB από όλες τις διευθύνσεις και όλα τα τμήματα, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ως χρήστες του οδικού δικτύου.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης στην οδηγική συμπεριφορά βασίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση, έχει σχεδιαστεί από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου, έχει αναδειχθεί ως βέλτιστη πρακτική στην Ευρώπη και υλοποιείται από τους καταρτισμένους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ.

Το θεωρητικό μέρος αφορούσε βασικές αρχές οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας στο δρόμο, κάνοντας χρήση τακτικών role play, videos, βιωματικών ασκήσεων, συζήτησης και παραδειγμάτων. Στη συνέχεια, κάθε εργαζόμενος συμμετείχε στην πρακτική εκπαίδευση, για την οποία αξιοποιήθηκε προηγμένος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, όπως προσομοιωτές οδήγησης, πρόσκρουσης, μέθης, αντίδρασης και ελέγχου αντανακλαστικών, με στόχο να αναδειχτούν οι πιθανές επιπτώσεις των τροχαίων συμβάντων.

- Advertisement -

Η Eurolife ERB υλοποίησε τη βιωματική αυτή εκπαίδευση στο πλαίσιο του +πράττουμε, του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Μέσω του προγράμματος, με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις, η εταιρεία στέκεται έμπρακτα δίπλα στην ελληνική κοινωνία και υλοποιεί δράσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Για τους εργαζομένους της, η εκπαίδευση με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ήταν μια ευκαιρία να αναγνωρίσουν τη σημασία της σωστής οδικής και οδηγικής συμπεριφοράς και, μάλιστα, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και καταστάσεις.

Με την κίνηση αυτή, η Eurolife ERB υλοποίησε μια σημαντική πρωτοβουλία για την ασφάλεια των εργαζομένων της, σε μια προσπάθεια να τους ευαισθητοποιήσει ως προς την εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Glassdrive: Πρώτο κουδούνι με έλεγχο στα κρύσταλλα των σχολικών λεωφορείων

Η εταιρεία συνδέει την έναρξη της σχολικής περιόδου με την ανάγκη για ασφαλείς μετακινήσεις των παιδιών

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών ΝΔ Ελλάδος: Ξεκινά στις 17/7 η εκστρατεία DRIVE SAFE ACHAIA

Με τη συμβολή της Τροχαίας Αχαΐας και την ευγενική χορηγία της Extra Assistance, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Ο αερόσακος σώζει ζωές, αλλά χρειάζεται σωστή χρήση

Τι συμβουλεύουν ειδικοί όπως η Apeiron Insurance Project

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επιβραβεύει τους κορυφαίους συνεργάτες της με VIP ταξίδι στο Costa Navarino

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική διοργάνωσε από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου ένα ξεχωριστό ταξίδι επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.