Ψάχνονται με τα εξειδικευμένα ασφαλιστικά

Είναι υπερβολικοί οι ίδιοι οι ασφαλιστές όταν διαδίδουν ότι η μία εταιρεία αντιγράφει την άλλη εταιρεία στα προϊόντα. Κάποιοι πράκτορες διατείνονται ότι λόγω κακής επικοινωνίας, ανεπάρκειας καλύψεων έκοψαν τις συνεργασίες με μία δύο ασφαλιστικές. Αναρωτιούνται μάλιστα πώς κάποιοι/ες βρίσκονται ακόμα στο χώρο εργασίας.

Τι κάνει τελικά η αγορά;

  • είναι πολλές οι ασφαλιστικές και δεν υπάρχει κοινό;
  • δεν έχει τα εξειδικευμένα προϊόντα;
  • δεν υπάρχουν πωλητές, μήπως προμήθειες;
  • ή κάποιοι προωθούν τα συμφέροντα τους;

Οι ασφαλιστικές ναι θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι πολλές αλλά και κάποιος άλλος ότι υπάρχει χώρος για τους καλούς.

Η αγορά πράγματι δεν έχει εξειδικευμένα προϊόντα ή κάποια που υπάρχουν έχουν όρους που δεν βοηθούν στην πώληση τους, συγκεκριμένες απαλλαγές, συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Κάποιοι, επίσης  κίνδυνοι δεν τιμολογούνται και τα προϊόντα πωλούνται ομαδοποιημένα. Κάποιοι κίνδυνοι επίσης δεν ασφαλίζονται … και εδώ συναντάμε τα μεγάλα εμπόδια και τις αντιρρήσεις.

Κάποιοι κάνουν προσπάθειες, κάποιοι απλά ανακοινώνουν νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες. Για κάποιους μαθαίνουμε ότι σπεύδουν ταχέως να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς και ετοιμάζουν νέα εξειδικευμένα προϊόντα. Τα χαρακτηριστικά τους δεν τα ξέρουμε ακόμα, είναι γενικών ασφαλίσεων, και ας ελπίσουμε ότι θα είναι πρωτοπόρα.

Κάποιοι πράκτορες όμως δεν φαίνεται να έχουν άδικο όταν αναφέρονται σε μία δύο ασφαλιστικές, προειδοποιώντας ότι η αγορά πρέπει να ξεκαθαρίσει το ποιος κάνει τι και που απευθύνεται.

Μέχρι το τέλος του 2019 κάποια πράγματα που ήταν να ξεκαθαρίσουν πριν δύο χρόνια, φαίνεται να ήρθε η ώρα τους και να ξεκαθαρίζουν. Για κάποιους συμφέρει.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*