back to top
16.1 C
Athens
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025

«Kαμπανάκι» για τους (αντ)ασφαλιστές Υγείας/Ζωής, λόγω κλιματικής αλλαγής

Εάν δεν ληφθούν άμεσα περαιτέρω μέτρα για την κλιματική αλλαγή, οι συνέπειές της είναι πιθανό να έχουν «σημαντικό αντίκτυπο» και για τους (αντ)ασφαλιστές Ζωής και Υγείας, οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω καύσωνα, πλημμυρών, ξηρασίας, πυρκαγιών και ασθενειών που προκαλούνται από όλα τα παραπάνω.

Τα ανωτέρω αναφέρει νέα έκθεση της Swiss Re, η οποία συνδέει την κλιματική αλλαγή άμεσα με παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία και έμμεσα με άλλες παρόμοιες απειλές.

- Advertisement -

«Εκατομμύρια ζωές μπορούν να σωθούν και παράλληλα να μειωθούν τα κόστη για τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, εάν δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στις αλλαγές που συντελούνται στο περιβάλλον», τονίζεται στην έκθεση. «Χωρίς δράση, τα ποσοστά θνησιμότητας και τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να αυξηθούν, γεγονός που θα επέφερε σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, το ύψος των αποζημιώσεων εργαζομένων και στις στρατηγικές ασφαλίσεων ζωής» προστίθεται.

Μία από τις ορατές επιπτώσεις θα είναι η εξάπλωση των κυμάτων καύσωνα – γεωγραφικά – και της επικινδυνότητάς τους, αναφέρει η Swiss Re, που σε συνδυασμό με την ταχεία γήρανση του πληθυσμού, θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τους ηλικιωμένους σε επηρεαζόμενες περιοχές.  Οι ολοένα αυξανόμενες θερμοκρασίες και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας θα μπορούσαν επίσης να επεκτείνουν την εποχική και γεωγραφική «εμβέλεια»για μια σειρά μεταδιδόμενων ασθενειών, ενώ το λιώσιμο των πάγων θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση παλαιότερων βακτηρίων και ιών. Οι σοβαρές συνθήκες ξηρασίας είναι επίσης δυνατό να οδηγήσουν σε αύξηση του παγκόσμιου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως αποτυπώθηκε και από τις πυρκαγιές της Καλιφόρνια το 2018.

- Advertisement -

Επιπλέον, οι ενδεχόμενες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όπως η μετανάστευση, η αστικοποίηση, κ.ο.κ. μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές προκλήσεις για τους μελλοντικούς (αντ)ασφαλιστές ζωής και υγείας, αναφέρει η Swiss Re.

Ήδη σήμερα, περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο λειψυδρίας, περιοχές όπου η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, νερό αποχέτευσης και προσωπικής υγιεινής είναι περιορισμένη και αυτό το φαινόμενο αναμένεται να επεκταθεί όσο αυξάνεται και η θερμοκρασία στον πλανήτη.

«Οι άμεσες ενέργειες υπέρ της δημόσιας υγείας που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφορούν στην ενίσχυση των μέτρων πρόληψης έναντι των κινδύνων υγείας που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, και στην οικοδόμηση ενός προσαρμοστικού συνόλου δεξιοτήτων για την απορρόφηση των συνεχώς μεταβαλλόμενων και αυξανόμενων κινδύνων» καταλήγει η έκθεση.

Πηγή: reinsurancene.ws

Διαβάστε επίσης:

Συμμαχία ασφαλιστών-ΟΗΕ στη διαχείριση κινδύνων από την κλιματική αλλαγή

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz SΕ: Δωρίζει 200.000 σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Το 50% θα κατευθυνθεί στον Ερυθρό Σταυρό προς ανακούφιση των πληγέντων και το υπόλοιπο 50% σε ενέργειες πρόληψης

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Αντιμετωπίζοντας την κλιματική πρόκληση με ολοκληρωμένες λύσεις

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε στοχευμένες δράσεις, που ενισχύουν ουσιαστικά την προστασία των πολιτών και των επιχειρήσεων

Allianz Trade: Κλιματική αλλαγή και απειλές – Οι ασφαλιστικές στην πρώτη γραμμή

Η απώλεια βιοποικιλότητας απειλεί οικοσυστήματα που υποστηρίζουν τα τρόφιμα, το νερό, τη σταθερότητα του κλίματος και την οικονομική ανάπτυξη

Τα κέρδη του underwriting εκτόξευσαν τον ισολογισμό της Swiss Re

Αυξημένες κατά 11% οι αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων (ROE) το 9μηνο, χαμηλότερο ωστόσο το συμβατικό περιθώριο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Προειδοποιήσεις από τα Lloyd’s, σκέψεις για νέο επιχειρηματικό μοντέλο

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στην τιμολόγηση ατυχημάτων, στον κυβερνοχώρο και στα ασφάλιστρα περιουσίας

Allianz SΕ: Δωρίζει 200.000 σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Το 50% θα κατευθυνθεί στον Ερυθρό Σταυρό προς ανακούφιση των πληγέντων και το υπόλοιπο 50% σε ενέργειες πρόληψης

Allianz Partners: Αντικαθιστά το 8% των εργαζομένων της με μηχανήματα AI

Η απόφαση οφείλεται στην αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των αυτοματοποιημένων συστημάτων υποστήριξης πελατών

Η Insurance Europe ανακοινώνει το 16ο Διεθνές Συνέδριο στην Κύπρο

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία, καθώς η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Καμπάνια της Gilead Sciences Ελλάδας κατά του στίγματος για τον HIV

Η νέα καμπάνια υπενθυμίζει ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο ιός, αλλά οι προκαταλήψεις που εξακολουθούν να τον περιβάλλουν

ΕΑΕΕ: Κατάλογος των critical ICT providers κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού DORA

Oι εν λόγω πάροχοι τίθενται υπό εποπτεία και υποχρεούνται να εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνου

«The Future of Insurance»: Η KPMG στην Ελλάδα παρουσιάζει τη 15η Ετήσια Έκθεση για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά

Ένα πολύτιμο εργαλείο στρατηγικής ανάλυσης του εγχώριου ασφαλιστικού κλάδου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Electra Palace Athens στις 9/12

Επιτυχία και επιβράβευση για τους συνεργάτες της Υδρoγείου Ασφαλιστικής στο Μπιλμπάο

Στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας, 99 συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, συνοδευόμενοι από τη διοίκηση της εταιρείας

Υποτροφίες σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προαγωγή της έρευνας και στη διαμόρφωση ισχυρών δεσμών με την ακαδημαϊκή κοινότητα