Συμμαχία ασφαλιστών-ΟΗΕ στη διαχείριση κινδύνων από την κλιματική αλλαγή

Πρωτοπόροι του κλάδου της ασφάλισης συμμαχούν με τα Ηνωμένα Έθνη, υπογράφοντας συμφωνίες για πρωτοβουλίες στην περιοχή της Αφρικής με στόχο την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η Continental Reinsurance Plc ανακοίνωσε ότι ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres, ανέφερε ότι το έργο του Οργανισμού για την ειρήνη και την ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανάπτυξη και το κλίμα θα μπορούσε να επιτύχει παγκοσμίως μόνο εφόσον εφαρμοστεί επαρκώς στην Αφρική.

Ο κ. Femi Oyetunji, Διευθύνων Σύμβουλος της Continental Re Plc, δήλωσε ότι «η πρόσφατη καταστροφή που προκάλεσε ο κυκλώνας Idai, και τώρα ο κυκλώνας Kenneth, αποτελούν ενδεικτικά σημάδια του κινδύνου που ελλοχεύει από την κλιματική αλλαγή και μας αφυπνίζει για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων και συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κινδύνου και την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης».

Υπενθύμισε ότι υπό την αιγίδα της Πρωτοβουλίας του ΟΗΕ «Principles for Responsible Investment Initiative», ξεκίνησε μια συλλογική συνεργασία μεταξύ των ΗΕ και των αφρικανών ασφαλιστικών φορέων, εμπειρογνωμόνων για την κλιματική αλλαγή, για την ανθεκτικότητα σε καταστροφές και τη βιωσιμότητα.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Lagos από την Continental Re, τέθηκαν στο επίκεντρο τρία βασικά ζητήματα αειφορίας στην Αφρική τα οποία αφορούσαν στην προστασία έναντι των κινδύνων, στην «ανθεκτικότητα» των πόλεων, στα βιώσιμα συστήματα τροφίμων και στη γεωργία.

Στην ίδια εκδήλωση υπήρξε κοινή παραδοχή πως είναι θεμελιώδης ανάγκη να προταχθεί η αξία του ασφαλιστικού κλάδου ως διαχειριστή κινδύνου, με στόχο την αντιμετώπιση ζητημάτων βιωσιμότητας.

Με πληροφορίες από το punchng.com

Διαβάστε επίσης:

Η κλιματική αλλαγή Νο1 προτεραιότητα για τους ασφαλιστές το 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*